SUPA SPANIOLA DE ROSII

by Paula Craciun

Ingrediente:1 bucata carnat picant, 600 g roşii in bulion, 200 g năut, 1 bucata ceapa medie, 2 bucati catei usturoi, 1 legatura pătrunjel creţ, 2 linguri ulei, 1 praf sare, piper.

Mod de preparare:

Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. Apoi, se adaugă năutul, se lasă un minut să se călească şi se toarnă aproximativ un litru de apă şi roşiile. Se lasă să fiarbă în jur de 45 de minute la foc mediu. Odată năutul fiert, se scoate un sfert din cantitate, iar restul conţinutului oalei se mixează, potrivindu-se de gust cu sare și piper. Se aduce supa la masă cu năutul păstrat, felioare de cârnat şi pătrunjel mărunt tăiat.

Sursa: Supă spaniolă de roşii – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/supa-spaniola-de-rosii/#ixzz3T7GLczOQ

 

Facebook Comments