Supa phô, bulionul binefacator al iernii

by webeditor

Ne incalzeste, ne hraneste flora intestinala, ne confera un numar mare de minerale, oligoelemente si vitamine…iata o trecere in revista a principalelor beneficii oferite de supa phô, aliatul nostrum de pret in sezonul rece.

Din harta patrimoniului cultural vietnamez, supa phô este una din cele mai populare in aceasta tara. Chiar daca aceasta supa populara este indispensabila din meniul oricarui pasionat de bucataria asiatica, pare sa aiba si o multime de atuuri nutritionale, deloc de neglijat. Alcatuita din bullion, carne de vita, condiment, paste si orez si legume, este un preparat deosebit de sanatos. O supa care risca sa iti inlocuiasca meniurile obisnuite de iarna.

Primul element menit sa te convinga sa incerci supa phô este temperatura sa ridicata. Un preparat cald nu se multumeste doar cu incalzirea corpului atunci cand temperatura de afara este mai degraba scazuta, intervine in egala masura si in privinta confortului digestiv: caldura permite o golire mai rapida a stomacului in timp ce preparatele reci intarzie acest fenomen si creeaza o fermentare a alimentelor.

Chiar daca supa phô se declina in egala masura in versiunea creveti si carne de pui, majoritatea prefera sa o prepare cu carne de vita.

Pe langa carne, aceasta supa contine legume, plante aromatice si condimente. Totul formeaza un veritabil cocktail de minerale, oligoelemente si vitamine precum ridichea alba si ceapa verde sau galbena. Daca vrei sa pui in supa phô ceapa rosie, cel mai bine ar fi sa pastrezi coaja deoarece este extrem de bogata in antioxidanti.

Cat despre plantele aromatice, acestea ne asigura doza necesara de vitamina C, atat de indispensabila pe timp de iarna, este ideala pentru a ne proteja de infectii respiratorii in special. In ceea ce priveste mirodeniile si condimentele, ghimbirul ne intareste apararile imunitare, scortisoara faciliteaza digestia si ne ajuta sa eliminam toxinele cu ajutorul actiunii sale depurative.

Cei/cele care nu doresc sa foloseasca taietei de orez pot apela fara probleme la konjac pentru a-l inlocui, nu contine glucide. Este un preparat excelent deoarece contine toate elementele de care avem nevoie pe timp de iarna: carbohidrati, grasimi sanatoase si proteine. Pe langa proteine, carnea de vita are un continut generos si de vitamina B, fier si zinc. In functie de ierburile si condimentele adaugate in bolul de supa vei obtine fibre si vitamine. O singura portie de supa phô contine toate cele necesare pentru ca tu sa te simti super hranit si multumit din punct de vedere culinar.

Facebook Comments