Sulincean: „Hibernarea conducerii CJA pune din nou în pericol buzunarele arădenilor“

by Andreea Radu

Liderul consilierilor judeţeni PSD Arad, Marius Sulincean, acuză indolenţa conducerii CJA care a fost avertizată din timp de social-democraţi asupra riscurilor pe care le implică absenţa unor elemente cheie în implementarea masterplanului de deşeuri la nivel de judeţ. Realităţile dezolante şi sincopele majore care se înregistrează în cele mai multe localităţi din regiune nu sunt altceva decât consecinţele pasivităţii echipei liberale de la vârful Consiliului Judeţean.

„Nu ar trebui să ne mire că există atât de multe probleme legate în special de gradul scăzut de semnare a contractelor între operatorii de salubritate şi firmele ori cetăţenii din regiune, luând în calcul atitudinea lui Sergiu Bîlcea pe principiul „noi nu avem nicio treabă”. Aici e o contradicţie clară, deoarece chiar în şedinţa din noiembrie, vicele de la judeţ mi-a răspuns în doi peri la o serie de seisizări legitime. De fapt nu mie ci arădenilor care m-au trimis în consiliu pentru a le reprezenta interesele. Atunci întrebam conducerea CJA care este rata contractării, care este stadiul distribuţiei pubelelor şi în ce măsură operatorii care au câştigat licitaţiile pot să asigure serviciile contractuale cu personalul existent. Pentru a nu se acoperi complet de ridicol Bîlcea a admis în cele din urmă că „monitorizează atent această activitate” dar…..că de fapt este „problema dânşilor” ! Problema dânşilor este cumva şi lipsa autorizaţiei de operare de la ANRSC sau absenţa autorizaţiei de mediu a firmelor prestatoare ?

Sau asta nu intră la monitorizare ? Fleacuri, amănunte…..

Acelaşi vicepreşedinte CJA nu a ştiut sau nu a vrut să îmi răspundă nici dacă maşinile cumpărate pe proiect au ajuns la operatorii care şi-au adjudecat contractele sau dacă aceştia vor fi operaţionali după 20 decembrie, termenul limită de mobilizare.

La întreaga avalanşă de ricoşeuri politice penibile şi deturnări ale temei nu am putut decât să ne dorim, deloc resemnaţi, împreună cu colegii mei, ca de la 1 ianuarie să nu înceapă să curgă penalităţile sau mai tragic să fim obligaţi să dăm înapoi la Uniunea Europeană banii pentru acest proiect, fapt că ar afecta grav integritatea comunităţilor din judeţ şi evident buzunarele arădenilor” , afirmă Marius Sulincean, liderul consilierilor judeţeni PSD Arad

 

Facebook Comments