Depresia arădeană continuă: UTA pierde la scor cu Sepsi, pe un gazon de „județ”!

by Sorin Haut

Deși a avut trei săptămâni la dispoziție pentru a își încărca bateriile, UTA continuă să sufere în Superliga. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus astăzi pe Arena Francisc Neuman cu un tonifiant 4-1, meci contând pentru etapa a 19-a. Cu numeroase probleme de lot, Laszlo Balint a improvizat în centrul apărării cu Batha, iar covăsnenii au profitat din plin și de acest aspect. Într-un frumos gest, suporterii utiști nu l-au uitat pe fostul nostru coleg de breaslă, fotoreporterul Viorel Musca, decedat pe 18 noiembrie, pe un banner putându-se citi mesajul: „Mii de utiști zâmbesc acum spre cer, pentru pozele lui nea Vio, nemuritoare în eter.” În peluză, fanii au fost înarmați cu steaguri tricolore, cinstind în acest fel și Ziua Națională. Trecând la fotbal, terenul foarte prost de la Arad a incomodat ambele echipe, dar chiar și așa trupa lui Bergodi și-a impus jocul datorită calității superioare. Sărbătoritul zilei, Claudiu Keseru a făcut un nou meci slab în atac, mai mult tot el provocând prostește penalty-ul acordat penru Sepsi în minutul 26, când a avut o intrare inconștientă în careu. Centralul Cătălin Popa a acordat inițial lovitură liberă de la marginea careului, dar la sugestia celor din camera VAR, a revenit și a acordat lovitură de la 11 metri. Cosmin Matei a transformat precis și în minutul 29 era 1-0 pentru oaspeți. UTA a avut o reacție rapidă și peste doar un minut a egalat prin activul Otele, care a marcat cu o execuție norocoasă din gura porții, după o centrare a lui Abeyd și o ezitare a lui Niczuly, rămas pe linia porții.

Sărbătoritul Keseru le-a făcut un cadou covăsnenilor! Otele, singurul remarcat

O primă repriză în care arădenii au rezistat bine în fața adversarei, dar după pauză Sepsi, mai matură și pragmatică, avea să facă diferența. Mai întâi, Ștefănescu și-a adus din nou echipa în avantaj în minutul 51, cu un șut la colțul scurt, după care în minutul 64, nou intratul Tudorie l-a executat și el pe Iacob, după o pasă filtrantă a lui Cosmin Matei. UTA nu a avut din nou busolă la mijloc și a contat doar pe raidurile lui Otele și Pop, blocate însă fără mari probleme de oaspeți, în vreme ce Postolachi și Keseru au prins o nouă zi slabă. Balint i-a aruncat în luptă și pe Cibi și Stahl, pentru a revigora jocul, dar Aly Abeid a făcut imposibilă misiunea UTA-ei, după ce în minutul 69 a văzut roșu direct după ce l-a scuipat pe Aganovic. Susținuți din tribune de 7.000 de spectatori, utiștii s-au zbătut în gol în ultimele 20 de minute, Păun iertându-i în minutul 80 de un eșec și mai sever, după o gafă a lui Cibi și un șut slab, Iacob respingând în extremis în corner.

Sepsi a fost clar mai bună, Balint l-a debutat pe nigerianul Godwin

S-a făcut totuși 1-4 în prelungiri, chiar la ultima fază, după o acțiune șnur de atac a oaspeților, finalizată de Păun, care de data asta nu a mai ezitat și a marcat din apropiere. Să consemnăm și debutul într-un meci oficial al nigerianului Godwin, introdus târziu pe teren de Balint, deși marcase în ambele amicale din pauza competițională. S-a terminat cu o victorie clară și meritată a covăsnenilor, care urcă pe un intermediar loc 6 de play-off, în vreme ce UTA riscă să cadă iar pe loc direct retrogradabil, asta dacă FCU Craiova scoate puncte în derby-ul cu concitadina CS Universitatea. Iarna devine tot mai grea pentru trupa lui Balint, care își poate spăla cumva păcatele dacă învinge joi la Mioveni și reușește calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. În schimb, UTA nu a mai câștigat în campionat de aproape trei luni!

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Batha, Benga, Abeid – Anton, Fl.Matei (57 Cibi) – R.Pop (72 Dobrescu), Keseru (57 Stahl), Otele – Postolachi (70 Godwin). Antrenor: Laszlo Balint

Sepsi: Niczuly – Aganovic (86 Francisco Jr.), Ninaj, M.Tamaș, Dumitrescu – Păun, J.Rodriguez (86 Varga), Ștefănescu (74 I.Gheorghe) – C.Matei – Safranko (60 Tudorie), Rondon (86 Dimitrov). Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitri: Cătălin Popa – Romică Bîrdeș (ambii din Pitești) – Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator de joc: Viorel Ilinca (Pitești).

 

Facebook Comments