Sucul de prune și problemele digestive

by Cristian Dobre

Sucul de prune poate trata problemele digestive, protejează inima şi ficatul şi întăreşte imunitatea. Fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine sunt prezente în acest suc puternic.

Laxativ. Sucul de prune luptă eficient contra constipaţiei, care a devenit o problemă comună cu care se confruntă persoane de toate vârstele. Produsele din prune oferă fibre alimentare, energie şi apă şi asigură ameliorarea simptomelor de constipaţie.

Probleme cardiace. Bogată în antioxidanţi, pruna ajută la prevenirea şi încetinirea bolilor, cum ar fi bolile coronariene. Prunele uscate au compuşi fenolici care inhibă oxidarea colesterolului LDL, care este responsabil pentru problemele cardiovasculare. Sucul de prune are potasiu, care avantajează menţinerea inimii sănătoase. Un consum regulat de prune uscate sau suc de prune încetineşte eficient răspândirea aterosclerozei.

Sănătatea ficatului. Sucul de prune previne diverse boli asociate cu ficatul. S-a observant o îmbunătăţire a funcţiei ficatului când se adaugă prune întregi şi suc de prune în dietă. De asemenea, îmbunătăţeşte doi markeri ai funcţiei hepatice, care include alanina aminotransferază, ce se eliberează în cantităţi uriaşe în sânge atunci când ficatul este bolnav sau deteriorat.

Promovează cogniţia. Acest suc conţine vitamina C, antioxidanţi şi vitamine din familia B care sunt necesare pentru funcţionarea nervului şi a creierului. De asemenea, elimină stresul oxidativ şi reduce şansele dezvoltării bolilor neurodegenerative, cum ar fi demenţa şi boala Alzheimer.

Sursa: click.ro

Facebook Comments