Sublocotenentul arădean Toader Gergely, veteran de război, sărbătorit la 101 ani

by Dana B.

În satul Satu Mare din comuna Secusigiu, jud. Arad, trăiește un veteran de război în vârstă de 101 ani.
Sublocotenentul veteran Toader Gergely a luptat în Al Doilea Război Mondial, a avut zile și s-a întors acasă întreg, a muncit la pădure, și-a întemeiat o familie și a crescut copii și nepoți, ajungând acum la etatea de 101 ani.
Cu ocazia zilei sale de naștere i-au trecut pragul primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, col.(r) Ioan Gliga și plt.adj.pr.(r) Ionel Popa de la Filiala ZĂRANDUL Arad a ANVR, precum și col.(r) Sandu Crișan, de la Filiala ZIRIDAVA Arad a ANCMRR. Aceștia, împreună cu membrii familiei veteranului, cu alte rude, prieteni, vecini, i-au cântat La mulți ani! și i-au oferit cadouri și distincții onorifice.
Camaradul nostru, ca și alți bravi ostași români, și-a făcut datoria față de patrie cu arma în mână. Îi dorim viață lungă cu sănătate și putere, să mai venim alături de dânsul la cât mai multe aniversări” a spus președintele veteranilor arădeni, col.(r) Ioan Gliga.
Comuna noastră se mândrește cu astfel de cetățeni, care ne fac cinste. Ei merită respectul și prețuirea edililor și a tuturor locuitorilor, pentru ce au făcut pe front și în viață” a adăugat primarul Ilie Cheșa.
Veteranii de război sunt simboluri vii ale dragostei de patrie și reprezintă un exemplu de jertfă și devotament pentru independența și suveranitatea României” a declarat col.(r) Sandu Crișan, primvicepreședinte al Filialei ANCMRR Arad.

 

Facebook Comments