SUA au doborât un „obiect” zburător deasupra statului Alaska

by Andreea Radu

SUA, la ordinul preşedintelui american Joe Biden, au doborât vineri un „obiect care zbura la altitudine mare” deasupra statului Alaska, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a da detalii despre natura, provenienţa sau utilizarea acestui obiect, scrie Agerpres.ro. „Obiectul”, despre care purtătorul de cuvânt a spus ca are „dimensiunea unei maşini mici” şi zbura la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, reprezenta „o ameninţare pentru securitatea traficului aerian”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.
El a precizat că acest obiect era „mult mai mic” decât balonul chinez pe care Statele Unite l-au distrus sâmbăta trecută şi despre care Washingtonul a indicat că efectua operaţiuni de spionaj.
Administraţia americană a luat cunoştinţă „aseară” de prezenţa acestui obiect ale cărui resturi au căzut în apele îngheţate şi va încerca sa le recupereze, a precizat John Kirby.
„Nu ştim ce entitate deţine acest obiect”, a insistat el şi nici, de exemplu, dacă este vorba de un stat sau un proprietar privat.

Facebook Comments