„Studenta criminală” din Arad poate ieși zilnic din închisoare. Judecătorii au schimbat regimul de detenție

by Andreea Radu

Decizie de ultim moment a judecătorilor, în cazul studentei criminale din Arad. Carmen Bejan, tânăra condamnată pentru uciderea unui client, poate acum să iasă zilnic din închisoare. Autoritățile au decis schimbarea regimului de detenție al lui Carmen Bejan, condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru crima comisă.

Studenta criminală este încarcerată inițial la maximă siguranță și a executat 11 ani din pedeapsa ei, fiind un deținut model. Ulterior, a fost mutată la regim închis și în prezent se află la regim deschis.

Carmen Bejan, liberă să muncească fără supraveghere

Ca urmare a comportamentului fără cusur, Carmen Bejan are acum permisiunea de a munci 8 ore pe zi, atât în exterior cât și în interior, fără a fi nevoie să fi supravegheată. Singura condiție este revenirea la locul de cazare odată ce termină programul.

„Deţinuta a manifestat interes constant pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale şi lucrative şi a avut un comportament adecvat, este suficientă pentru a considera că aceasta a făcut eforturi serioase pentru reintegrarea sa în societate”, se arată în hotărâre, conform Adevărul.ro.

Vă reamintim că crima a avut loc în 2009, iar Carmen Bejan (care s-a căsătorit între timp și a devenit Șatran) și iubitul ei, Sergiu Florea, au ucis un bărbat pe nume Trifu Schroth. Omul era client al lui Carmen, care începuse să se prostitueze pentru a putea plăti restanțele la Facultatea de Medicină.

Facebook Comments