Studenta care a murit în accidentul aviatic, înmormântată cu onoruri militare

by Sida Voicu

Aurelia Ion, ofițer-student la medicină militară, în vârstă de 23 de ani, care a decedat în urma accidentului aviatic din Apuseni, a fost înmormântată joi cu onoruri militare la Cimitirul Militar Ghencea 3.

Aurelia era îmbrăcată în haină militară, iar trupul ei era acoperit cu flori de la familie, cunoscuți și prieteni.

La căpătâiul sicriului s-au aflat mama, cele două surori și fratele fetei. Pe tot parcursul ceremoniei religioase, una dintre surorile Aureliei a ținut în mână o fotografie de-a ei, iar mama ei strângea la piept o icoană.

La ceremonia de la Cimitirul Ghencea 3 au fost prezenți și colegi de facultate ai Aureliei, care au rostit câteva cuvinte în memoria fetei.

„Pentru cei care au avut privilegiul de a o avea aproape, Aura era vocea rațiunii. Era cuvântul care te alina, care te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine printr-o sinceritate simplă, deși cuvântul care o caracteriza era complexitatea. Vroia să cunoască, să știe și să cuprindă, să pună întrebări și să primească răspunsuri care să-i hrănească setea de cunoaștere. Vorbea cu patos despre lucrurile care o pasionau și punea suflet atunci când făcea cu plăcere. Iubea liniștea, iubea iubirea și visa la o iubire ca în povești. Când simțea că oboseala și stresul își făceau simțite prezența, când era plină de îndoieli și de semne de întrebare, se retrăgea din atenția publicului așa cum îi plăcea să spună, se înconjura de frumos: de muzică, de familie și de cărți. Îi plăcea să citească, să înțeleagă și să vadă departe de rândurile scrise în cărți. Și mergea atât de departe încât ceea ce aprecia și considera a fi valoros devenea principiu, un stil de viață. Compasiunea pentru semeni a determinat-o să depună o muncă asiduă în pregătirea ei, ce nu se rezuma doar la carte, ci și la acțiuni continue de voluntariat la patul pacientului, în gărzi sau în sala de operație. Și-a slujit cu devotament patria încununâdu-și parcursul cu jertfa supremă”, a declarat la ceremonia de înhumare una dintre colegele din anul V al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

agerpres.ro

Facebook Comments