Știi ce riști când folosești prea des bețișoarele pentru urechi?

by Dana B.

Medicul Douglas Backous de la Institutul de Neurostiinta din Seattle, este de parere ca persoanele care îsi curata des urechile pot avea anumite probleme, iar unele destul de serioase. Mai mult decat atat, medicul sustine ca nu ar trebui sa ne curatam niciodata urechile. Asta pentru ca pot sa apara infectii cutanate sau alte probleme. În special persoanele care folosesc betisoarele de urechi pot avea probleme. Asta pentru ca pot distruge bariera naturala a urechii. Ceara formata în interiorul urechii are rolul de a preveni aparitia bacteriilor, dar si a ciupercilor. De aceea, daca ceara de urechi este îndepartata prea des, atunci se poate ajunge la îmbolnavirea urechii, dar si a pavilionului acesteia.

Potrivit specialistului Douglas Backous de la Institutul de Neurostiinta din Seattle, betisoarele de urechi nu curata urechile asa cum se crede. În realitate, acestea nu fac decat sa îndese în ureche ceara acumulata. În timp se va forma un dop care care va împiedica oxigenarea urechii interne. Mai mult decat atat, cresc sansele de a avea prbleme cu auzul.

Potrivit lui Douglas Backous, nu este indicat sa ne curatam des urechile. Asta pentru ca pot sa apara unele probleme grave. Printre altele, auzul poate fi afectat. Tocmai de aceea nu este recomandat sa se foloseasca betisoare de urechi. Asta pentru ca ceara va fi îndesata în ureche, motiv pentru care se va forma în timp un dop de ceara ce nu va permite oxigenarea urechii. De asemenea, auzul va fi afectat.

 

Sursa: revistateo.ro

Facebook Comments