STEFAN BANICA JR., BANTUIT: „L-AM VISAT PE TATA. MI-AR FI PLACUT SA PUTEM JUCA IMPREUNA”

by Paula Craciun

Ştefan Bănică Jr. a moştenit pasiunea şi talentul artistic de la tatăl său, regretatul Ştefan Bănică. Chiar dacă luna aceasta se împlinesc 20 de ani de la moartea tatălui său, artistul încă păstrează vie amintirea părintelui său.

Şi-a pierdut tatălpe când avea doar 27 de ani, iar de atunci şi până acum, artistul a încercat mereu să păstreze vie amintirea tatălui său. Înregistrările, fotografiile, muzica, dar mai ales, experienţele trăite de marii artişti ai României, alături de tatăl lui, l-au ajutat să-l simtă mereu prezent.

Invitatat în emisiunea „Dincolo de aparenţe”, alături de Stela Popescu şi Emilia Popescu, ocazie cu care a vorbit despre tatăl său, Ştefan Bănică, şi felul în care viaţa lui l-a inspirat. Artistul a mai vorbit şi despre una din cele mai mari dorinţe ale sale, dar care nu mai poate fi împlinită.

„L-am visat, nu mai ştiu ce am visat. Cred că plecam undeva. Eu cred că dacă l-aş vedea acum, cred că aş continua relaţia de unde l-am lăsat. Lucrurile din noi nu se schimbă. Pentru că lucrurile din noi nu cred că se schimbă, ce e înăuntrul tău nu se schimbă. Aş fi făcut piese cu el, pe care le-aş fi regizat eu. Cred că ştiu să îl pun în valoare, să scot la iveală ceea ce are unic.

Mi-ar fi făcut mare plăcere să putem juca împreună, mai ales că acum am atins şi eu o anumită maturitate. Asta e, poate, cine ştie, o să am ocazia să joc cu fi-miu, dacă Ştefan va dori să facă aceeaşi meserie ca şi mine”, a spus Ştefan Bănică Jr.

Stefan Bănică Senior a fost unul dintre monştrii sacri ai cinematografiei şi teatrului românesc. El a murit în anul 1995, la vârsta de 61 de ani.

Sursa:spynews.ro

Facebook Comments