STEAGUL UNGARIEI, ARBORAT LA DESCHIDEREA ANULUI SCOLAR LA CSIKY GERGELY

by Florian Popa
Please follow and like us:

Steagul Ungariei a fost arborat, alături de cel al României şi cel al Uniunii Europene, la deschiderea festivă a anului şcolar 2014-2015 de la Colegiul Csiky Gregory din Arad. Conducerea şcolii a refuzat să comenteze decizia, iar directoarea unităţii de învăţământ, Hadnagy Éva, nu a mai putut fi contactată.

Într-un articol postat pe site-ul oficial al şcolii, csikygergelyarad.ro, este descrisă festivitatea de deschidere a anului şcolar, festivitate la care au participat, printre alţii Bognar Levente, viceprimarul Aradului, şi Levente Horváth, fost subprefect al județului Arad şi, în prezent, secretar de stat în Ministerul Muncii.

În articol au fost ataşate mai multe fotografii de la deschiderea oficială a anului şcolar, imagini în care se poate observa şi steagul Ungariei.

Contactată telefonic de Vocea Transilvaniei pentru o reacţie oficială privind steagul Ungariei care a fost arborat la festivitate, directoarea Hadnagy Éva a declarat că nu ştie despre ce este vorba şi a cerut un răgaz de o oră pentru a da un răspuns. Ulterior, directoarea nu a mai putut fi contactată, iar secretara şcolii a precizat că aceasta a plecat între timp.

Potrivit site-ului dantanasa.ro, steagul Ungariei a fost arborat ilegal.

Articolul 6 din Hotărârea nr.1.157 din 21 noiembrie 2001 spune că “pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale”.

 

Sursa: voceatransilvaniei.ro

Facebook Comments