Statistici şi curiozităţi, înainte de „El Clasico” sub coş

by Sorin Haut

Mâine seară (03.05), de la ora 18:30, se va juca încă un mare derby al baschetului românesc între FCC ICIM și CSM Târgovişte. Primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri,” iar primele două meciuri se dispută la Arad.

Un duel în care suflarea baschetbalistică arădeană îşi pune mari speranţe într-o mult dorită calificare între cele mai bune patru echipe ale României. După ce dâmbovițenele au acumulat șase înfrângeri la rând (ultimul succes datează din 31 ianuarie, 87-71 pe teren propriu cu „U” Cluj), ICIM-ul pare să aibă prima șansă la accederea în semifinalele campionatului, fază pe care „galben-albastrele” nu au mai atins-o din 2015.

Din 2005 încoace, cele două mari rivale s-au întâlnit în 54 de rânduri, iar arădencele s-au impus de 19 ori. În acest sezon, ICIM şi CSM au jucat 4 meciuri directe cu un bilanţ de 2-2. Întâlnirea de miercuri seară va fi al 900-lea meci oficial în Liga Naţională pentru echipa arădeană. De la înfinţare şi până înaintea acestui joc, bilanţul este de 627 de victorii şi 272 de înfrângeri.

Şase din jucătoarele ce se vor duela pe parchetul Sălii Polivalente din oraşul nostru au evoluat de-a lungul timpului în maieul celor două mari rivale: Ancuţa Stoenescu, Larisa Toma, Porsche Poole, Marta Fodor, Denisa Vaţi şi Teodora Neagu. În această statistică nu a fost inclusă şi americanca Monique Coker, sportivă ce şi-a reziliat zilele trecute contractul cu formaţia din Cetatea Chindiei.

Sfertul de finală FCC ICIM – CSM Târgovişte debutează la Arad, miercuri, 3 aprilie, ora 18:30. Meciul cu numărul 2 e tot în Polivalenta din oraşul nostru, vineri, 5 aprilie, ora 18. Intrarea va fi liberă la ambele jocuri, aşa că suporterii arădeni sunt aşteptaţi în număr cât mai mare. (baschetarad.ro)

Facebook Comments