Statele Unite își deschid granițele pentru persoanele vaccinate

by Andreea Radu

Oficialii americani au anunțat că vor permite oamenilor vaccinați accesul în țară, scrie antena3.ro. Vor putea intra atât prin frontierele terestre, cât și pe cale aeriană.
Restricțiile la frontierele terestre ale Statelor Unite cu Canada și Mexic vor fi ridicate pentru cetățenii străini complet vaccinați, de la începutul lunii noiembrie. Măsurile restrictive fuseseră introduse în luna martie a anului trecut, pentru evitarea răspândiri Covid-19.
Alejandro Mayorkas, secretarul SUA pentru Securitate Internă, a explicat că administrația, începând de luna viitoare, „va permite călătorilor din Mexic și Canada care sunt vaccinați complet pentru COVID-19 să intre în Statele Unite în scopuri neesențiale, inclusiv pentru a vizita prieteni și rudele sau pentru turism, prin treceri de frontieră terestre și feribot. ”
Anterior, oficialii americani, într-o conferință de presă, au transmis că reguli similare vor fi adoptate și în ceea ce privește transportul aerian de persoane, scrie Reuters.
Totuși, pentru oamenii care ajung la granițele americane terestre sau cu feribotul vor fi nevoiți să prezinde doar dovada vaccinării. În schimb, cei care vin pe cale aeriană au nevoie și de un test Covid-19.
Accesul în Statele Unite ale Americii nu va fi permis oamenilor nevaccinați. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a transmis că sunt acceptate vaccinurile aprobate pe teriroiul țării și cele autorizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Facebook Comments