Start dificil pentru „galben-albastre“: duminică debutează în Cupă, la Arad, în fața Constanței!

by Sorin Haut

Medaliata cu bronz din sezonul trecut al LNBF, FCC UAV Arad este gata pentru debutul în noul sezon de sub coș. Primul meci oficial va avea loc duminică, 24 septembrie, de la ora 18 (direct pe FRB.TV), în Sala Sporturilor „Victoria“, unde echipa galben-albastră va întâlni în manșa tur a primului tur al Cupei Românei pe CSM Constanța, vicecampioană en-titre și candidată serioasă la titlu în acest an, alături de Sepsi Sfântu Gheorghe. Returul confruntării se va disputa peste două săptămâni (7 octombrie), la malul mării. În stagiunea trecută, Aradul pierdea surprinzător în semifinale în fața Constanței, echipa de pe litoral fiind pe atunci outsideră. Venirile în vară ale experimentatelor Gabriela Mărginean – ce revine după un deceniu în campionatul intern, ea având evoluții multiple în ultimii ani în Euroligă și EuroCup, a ex-arădencei Anne Marie Godri Părău – de zece ori campioană a României și de șapte ori câștigătoare a Cupei, a Gabrielei Irimia și a coordonatoarei naționalei, Ioana Ghizilă, fac din Constanța cu siguranță cea mai bună echipă la nivel de jucătoare autohtone. Părău și Ghizilă vin de la Sepsi, Mărginean a evoluat ultima oară în Polonia, iar Irimia la Rapid. Nicolett Orban, sosită și ea de la campioana Sepsi, surorile Bianca și Denisa Fota și Alina Podar sunt și ele românce de bază în lotul Constanței, cel care propune și câteva străine, din care iese la rampă bineînțeles bosniaca Miljana Dzombeta, și ea fostă jucătoare a Aradului, dar conform FR Baschet și americancele Hayes și Higgins, austriaca Koizar sau muntenegreanca Zivkovic.

Mărginean și Părău, numele sonore ale echipei cu cel mai bun lot autohton!

Echipa ce va participa în acest sezon și în grupele FIBA EuroCup a fost preluată de antrenorul Alexandru Olteanu, care a pregătit echipa masculină a clubului din Constanța, el înlocuind-o pe banca tehnică pe slovaca Tatiana Gallova. De partea cealaltă, antrenorul sârb al FCC UAV Arad, Miroslav Popov, înlocuitor și el pentru conaționalul Bogdan Bulj, și-a definitivat lotul, cel puțin din prima parte a sezonului, formula echipei de pe Mureș arătând așa: 4.Andreea Fleșer, 5.Andie Easley, 6.Tereza Vitulova, 7.Bianca Voica-Nagy, 8.Paloma Cucu, 9.Andreea Mititelu, 10.Andreona Keys, 11.Blanca Valea, 12.Anamaria Ciotir, 13.Alexandra Ghiță, 14.Boglarka Biszak, 15.Brankica Hadzovic. Un lot ceva mai întinerit față de anii trecuți și cu mai multe jucătoare românce, despre care încă nu ne putem pronunța până după primele jocuri. Practic, la nivel de straniere, consemnăm revenirile americancei Keys și ale cehoaicei Vitulova, plus transferul americancei Easley, noua coordonatoare de joc. În rest, jucătoare autohtone fără o carte de vizită prea importantă în spate, dar poate cu ambiția și determinarea de a demonstra că au valoare de obiective importante.

Aradul propune o formulă aproape nouă, Popov are o misiune complicată

Merită remarcată și cooptarea puștoaicei Blanca Valea, produs local de națională U14, al celor de la CSȘ Gloria Valbon Arad, care face pasul spre senioare odată cu acest an. Sârboaica Hadzovic e în staff, dar probabil la nevoie va intra și pe teren, atâta timp cât face parte și din lot. Reamintim că accesul la meciurile baschetbalistelor arădene nu va mai fi gratuit, ca și până acum, ci pe bază de bilete (15 lei, în cazul achiziționării de la sală) sau abonamente. Revenind la primul tur al Cupei României la baschet feminin, iată programul complet, cu mențiunea că manșa tur e programată în acest weekend: CS Agronomia București – CS Olimpia București, CSTBv Olimpia CSU Brașov – CS Universitatea Cluj-Napoca, FCC UAV ICIM Arad – CSM CSU Constanța, CSM Târgoviște – CSM Alexandria, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CS Rapid București și Hoya KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureș. „Lucky Team” Sportul Studențesc și cu echipa învinsă la cea mai mică diferență în dubla manșă din Turul I se califică și ele la turneul final. 

Facebook Comments