SRI: CAZUL PRIVIND MAFIA CARNII A FOST INITIAT DE SERVICIU LA INCEPUTUL LUI 2013

by Cosmin Mihuta

Cazul legat de „mafia carnii” a fost initiat de SRI la inceputul anului 2013, fiind vorba de o retea de crima organizata transfrontaliera specializata in frauda fiscala de mare amploare, a declarat, pentru agentia Mediafax, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

„Este un caz initiat de SRI de la inceputul anului 2013. Este vorba despre o retea de crima organizata transfrontaliera specializata in activitati de frauda fiscala de mare amploare, axate pe achizitii intracomunitare cu produse din carne”, a spus Sava referindu-se la „cazul mafia carnii”.

Potrivit acestuia, este vorba despre „o chestiune de securitate nationala”.

„Aceasta actiune a SRI se inscrie in eforturile noastre pentru combaterea evaziunii fiscale din Romania, care afecteaza implicit bugetul consolidat al statului. E evident o chestiune de securitate nationala, axata pe zona de securitate economica si amenintari transfrontaliere”, a precizat Sava, mentionand ca SRI a sesizat in acest caz organele in drept.

Procurorii DIICOT de la Structura Centrala continua, joi, audierea membrilor celor doua grupari infractionale organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

Surse judiciare au declarat ca, pana joi dimineata, procurorii au audiat peste 30 de persoane si au emis ordonante de retinere pentru zece dintre acestea.

Procurorii DIICOT – Structura Centrala au facut, miercuri, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, in cadrul unor actiuni vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta, informeaza institutia, intr-un comunicat de presa.

 

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16808819-sri-cazul-privind-mafia-carnii-initiat-serviciu-inceputul-lui-2013cazul-legat-mafia-carnii-fost-initiat-sri-inceputul-anului-2013-fiind-vorba-retea-crima-organizata-transfrontaliera-specializata-fraud.htm

Facebook Comments