SQUASH, UN SPORT TOTAL

by Sida Voicu

Vineri, după –amiază a debutat Turneul Prieteniei la Squash, un  sport  mai puţin cunoscut şi practicat în oraşul nostru.

Gazdă a fost Compexul Gemi Center, unde terenurile sunt amenajate în două săli.

“Pentru a putea fi  un bun jucător de squash este nevoie să ai aptitudini de tenismen, de jucător de billiard, o rezistenţă ieşită din comun şi un foarte dezvoltat spirit al anticipaţiei”, a declarat Marius Ţucudean, organizatorul principal al acestui turneu şi unul dintre favoriţii câştigării  marelui premiu.

Squash-ul se joacă  unul contra unul , fiecare jucător fiind dotat cu câte o rachetă specială. Aceştia vori lovi o minge semielastică de un perete aflat în faţa lor , iar mingea ricoşată din acesta va trebui rejucată fără oprire  de cei doi , cu condiţia ca mingea să lovească zonele delimitate printr-o linie trasată  pe cei trei pereţi. Punctul este pierdut de către jucătorul care nu mai reuşeşte să returneze mingea în zonele amintite sau o returnează după ce a aceasta a atins de două ori consecutiv parchetul sălii. Se joacă un meci , câştigătorul fiind cel care -şi  adjudecă 3 seturi din 5. Setul se încheie la 11 sau  în continuare la o diferenţă de două puncte.

 La Turneul Prieteniei s-au înscris 20 de jucători, fiecare urmând ca  pe parcursul mai multor etape să joace cu fiecare.Organizatorii au pus la dispoziţie cele două terenuri , rachete precum şi echipament personalizat, iar premiile constau într-o geantă de echipament pentru locul al III-lea, o rechetă performantă , pentru locul al II-lea , iar marele premiu , un Grill  superperformant pe gaz , în valoare de 800 de euro.

Primele meciuri s-au jucat vineri începând cu ora 18. Iată rezultatele:

 

Grupa  I :  Victor Zamfirescu-Adrian Hileaga 3-0

                  Florin Ursoi- Marius Ţucudean      1-3

 

Grupa a II-a: Florin Pasca- Dorel Dolga   3-1

                       Florin Pasca – Florin Doroţiu 3-0

                       Dorel Dolga- Florin Doroţiu 0-3

 

Grupa a III-a : Marian Iovănuţ- Gabriel Opitz 3-1

                        

Grupa a IV-a: Cosmin Lazăr- Ciprian Popa 0-3

                        Sergiu Bîlcea- Ovidiu Moşneag  1-3

 

Grupa a V-a  : Cristian Bătrân- Andrei Bartis 3-0

                         Alin Popa- Cristian Bătrân 3-0

                         Alin Popa- Andrei Bartis   3-0

 

 

Ioan Hamza

 

.

Facebook Comments