Sporturile individuale în aer liber, primele unde se relaxează măsurile

by Rusu Flavius

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu fiecare federaţie naţională în parte despre reluarea antrenamentelor deoarece recomandările din protocolul MTS şi al Ministerului Sănătăţii sunt flexibile.

„După data de 15 mai, după încetarea stării de urgenţă, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început, se vor relaxa măsurile pentru sporturile individuale care se practică în aer liber, precum alpinism, atletism, automobilism, kaiac-canoe, canotaj, ciclism, echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis, tir cu arcul, tir sportiv, yachting şi aşa mai departe. Nataţia nu se găseşte printre acele sporturi care se vor redeschide în 15 mai. Propunerea noastră conţine o serie de măsuri generale care vor trebui aplicate şi respectate. Ele ţin în mare de păstrarea distanţei între persoane şi de respectarea unor măsuri de igienă. Noi vom avea discuţii cu fiecare federaţie în parte, ce am stabilit acum este flexibil, vom discuta cu experţii epidemiologi şi le vom comunica dacă procedurile propuse sunt permise. Dar vom evalua periodic unde ne aflăm şi dacă vom putea trece la următorul nivel, inclusiv la desfăşurarea de competiţii”, a afirmat ministrul.

Acesta a explicat că este exclus ca juniorii să poată relua antrenamentele la 15 mai. „Evident că în momentul de faţă nu poate fi vorba de reluarea pregătirii sportive şi a competiţiilor la nivel de juniori. Reluarea activităţii sportive se face gradual, vom începe cu seniorii. Vom evolua situaţia permanent şi când riscurile vor fi minime vom evalua şi posibilitatea reluării antrenamentelor copiilor sau tineretului. Este sarcina entităţilor sportive să amâne aceste competiţii, noi doar am făcut recomandări, sarcina e a celor care organizează să respecte regulile definite în acest document”, a explicat oficialul MTS.

Sălile de fitness din România nu vor fi deschise imediat cu încheierea stării de urgenţă, a subliniat Ionuţ Stroe. „Vor mai avea de aşteptat cei din industria sălilor de sport, pentru că sunt asemuite restaurantelor, există contacte pe aparate şi sunt mulţi oameni care le frecventează. Este o activitate cu un risc ridicat epidemiologic şi nu se poate asigura dezinfectarea aparatelor la care se lucrează în timp real şi nici distanţarea socială în cazul în care s-ar deschide această activitate”, a precizat el.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un protocol realizat împreună cu Ministerul Sănătăţii care cuprinde recomandări pentru reluarea antrenamentelor de către sportivi după data de 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

AGERPRES

Facebook Comments