Sportul românesc, întors ca la Ploieşti! Nu există o strategie clară

by Rusu Flavius

Reluarea competițiilor sportive în luna iunie este varianta la care se gândește și ministrul Tinereturului și Sportului. Ionuț Stroe a susținut, joi, o videoconferință de presă în care a vorbit despre actuala situație din sportul românesc creată de noul coronavirus. Chiar dacă a înaintat ca termen de reluare a competițiilor sportive luna iunie, din punctul său de vedere, Ionuț Stroe a mai precizat că este prematur de stabilit o dată certă, deoarece nu se cunoaşte evoluţia pandemiei. Totodată, crede că, chiar dacă se va da undă verde pentru meciuri, spectatorii ”cu siguranţă vor mai avea ceva de aşteptat” pentru a merge la astfel de evenimente.

”Momentul reluării competiţiilor încă nu a sosit, iar când se va întâmpla acest lucru va fi foarte bine şi explicit descris de legi şi ordonanţe. Acestea vor descrie modul în care se vor desfăşura. Luna iunie este un moment în care, din punctul meu de vedere, s-ar putea realiza reluarea competiţiilor, dar e prematur de spus. Eu nu angajez niciun fel de afirmaţie publică în sensul stabilirii unei date sau a unei luni exacte. Ca ministru mi se pare uşor hazardat să afirm acum o anume lună.

Dar sunt în discuţii cu Ministerul Sănătăţii de ceva vreme pentru a analiza această problemă. Avem studii medicale, lucrăm la un plan concret privind măsurile pe care trebuie să le luăm pentru relansarea sportului. Dar trebuie să o facem gradual şi foarte atent. Contează foarte mult ca evoluţia acestei epidemii să ne permită să reluăm activităţile sportive. Cu siguranţă spectatorii vor mai avea ceva de aşteptat, asta ca să ofer un răspuns complet”, a susținut ministrul Ionuț Stroe, citat de AGERPRES.

Întrebat dacă sportivii vor putea reveni la bazele de pregătire după 15 mai, când se încheie starea de urgență, politicianul a considerat că este prematur pentru a lansa o astfel de informație, în contradicţie cu ceea ce a declarat acum doar câteva zile. Ionuț Stroe a precizat însă că se încearcă definirea a ceea ce înseamnă ”pregătire centralizată după regulile epidemiologice actuale” și că bazele de pregătire ar trebui să îndeplinească anumite condiții stricte de izolare pentru a putea găzdui sportivi.

”Depinde foarte mult, pentru că există diferenţe între sporturile individuale şi sporturile de echipă. Pe de altă parte, contează mult modul gradual în care se va face această revenire în bazele sportive. În aceste momente încercăm să definim ce înseamnă pregătire centralizată după regulile epidemiologice actuale. În sensul că aceste baze de pregătire trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a putea găzdui sportivii după 15 mai. Pentru că aceste baze trebuie să dea posibilitatea unei izolări din partea tuturor de acolo, adică sportivi, staff tehnic, personal auxiliar, oameni care deservesc şi aşa mai departe.

Avem modele la care lucrăm şi la momentul potrivit vom veni cu aceste detalii, adică modul în care bazele pot găzdui sportivi. De asemenea, nu vreau să ofer o dată, pentru că este prematur şi nu aş face decât să întreţin o zvonistică. Pentru că acest lucru depinde foarte mult de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat Ionuț Stroe, citat de AGERPRES.

liga2prosport.ro

 

Facebook Comments