Sportul arădean, încotro? Banii de la Primărie nu mai vin, iar AMEFA poate spune adio Superligii!

by Sorin Haut

Vremuri tot mai tulburi în sportul arădean, criza provocată de Covid-19 putându-le fi fatală celor de la AMEFA. După ce în primăvară se plângeau că au primit bani puţini la sesiunea de finanţare nerambursabilă de la CMCA, acum s-au trezit că nici măcar acei 150.000 de lei nu au mai ajuns în club. Până la urmă doar UTA s-a ales cu bani din prima sesiune de proiecte, primarul Bibarţ anunţând ulterior că se pot acorda finanţări directe pe o altă lege, pomenind însă doar de UTA şi FCC Baschet. De parcă alte echipe nu ar mai exista în sportul arădean. În condiţiile date, fără bani, AMEFA nu şi-a putut relua pregătirea, iar perspectivele sunt cât se poate de sumbre în privinţa viitorului apropiat, cu doar o lună înainte de startul unei noi ediţii de Superligă. Cert este că încă un club de tradiţie al Aradului riscă să dispară din peisajul sportului românesc:

Cosma, dezamăgit: “Nici nu am cuvinte…”

Nu ne putem relua pregătirea fără acei bani, nu am semnat contractul cu Primăria. Va fi foarte greu să facem faţă fără antrenamente. Nu că probabil, este sigur că nu vom participa în Superligă dacă nu vom fi sprijiniţi financiar! Cei de la Primărie ne-au cerut tot felul de lucruri, le-am dus şi hârtie de la Federaţie, cu data când începem noul sezon, 2-3 octombrie, dar văd că până acum nimic. Nici nu are rost să vorbim de lot, de ce ne propunem, dacă nu avem banii necesari pentru pregătire şi participare. Nu am cuvinte despre situaţia actuală…”, ne-a declarat dezamăgit antrenorul celor de la AMEFA, Cristian Cosma.

Doi ex-arădeni, la naţională

Altfel, echipa națională, care va participa în luna februarie a anului viitor la turneul preolimpic, susţine în perioada 30 august – 13 septembrie, un cantonament la Centrul Olimpic de la Izvorani. Printre poloiştii convocaţi se numără şi doi foşti componenţi ai celor de la AMEFA, Levente Vancsik, acum la Steaua şi Robert Gergelyfi (Szentes, Ungaria).

 

 

Facebook Comments