Spitalul Județean a primit 370 de aparate medicale de la Consiliul Județean și Primărie, în două luni!

by Florian Popa

O parte din aparatura medicală cumpărată de Consiliul Județean Arad pentru Spitalul Județean, în vederea tratării Covid-19, a fost astăzi transferată din gestiunea Consiliului în cea a spitalului, să poată fi folosită. Pentru a urgenta ajungerea aparaturii la spital, președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, a convocat o ședință extraordinară de Consiliu, în care consilierii au votat unanim acest transfer. Aparatele au fost cumpărate în cadrul a două proiecte europene transfrontaliere. Este vorba de un dispozitiv medical „aspirator secreții” și un EKG portabil cu suport mobil, aparate care au trecut astăzi în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Începând cu data de 15 martie, Spitalul Județean a primit exclusiv de la Consiliul Județean și Primăria Arad (deci nu includem aici și donațiile asociațiilor civice, firmelor, persoanelor fizice) 370 de aparate medicale. Asta demonstrează o mobilizare și o implicare totală și a Consiliului Județean, și a Primăriei Arad. Până acum, de la declararea stării de urgență (care a modificat condițiile achizițiilor publice și ne permite să cumpărăm cu proceduri mult simplificate), Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit în medie câte șase aparate medicale zilnic doar de la administrația locală, excluzându-le pe cele din sponsorizări și donații. Suma totală investită de administrația locală în spital a fost, anul acesta, de 34 milioane lei, iar suma încasată de spital din sponsorizări și donații, de aprox. 2 milioane lei. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de eforturile noastre!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectele în cadrul cărora s-a realizat achiziția aparatelor transferate astăzi de Consiliul Județean către spital sunt ROHU 361 „Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako și Hódmezővásárhely” și  ROHU 72 „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”.

 

 

Facebook Comments