Spectaculoasa UTA dă lovitura la Botoşani şi urcă pe locul 5, în Liga 1!

by Sorin Haut

UTA s-a impus spectaculos în această seară, la Botoşani, după un meci superb, cu răsturnări de scor şi o “Bătrână Doamnă” ce îi face pe suporteri să viseze din nou frumos. Formaţia lui Gyuszi Balint a condus cu 1-0, apoi s-a văzut condusă la pauză, dar a avut puterea să întoarcă incredibil în mitanul secund, pentru un 3-2 ce propulsează UTA în Top 5!  Prima repriză de pe “nocturna” din Botoşani fost dinamică, cu o UTA începând ca din puşcă. După ce în minutul 2, Feşnic le-a refuzat arădenilor un penalty, la un contact evident în careu între Braun şi Morar, echipa lui Balint a marcat în minutul 4, după o acţiune şnur, pe traseul Roşu-Ursu-Morar, ultimul finalizând din careu, pe sub Pap, cu toată opoziţia lui Holzmann. Peste alte două minute, puştiul de creaţie al Aradului, Denis Rusu a şutat din viteză, de la 20 de metri, dar pe direcţia lui Pap. UTA a scăzut apoi mult ritmul şi i-a permis Botoşaniului să preia iniţiativa. Gazdele au insistat permanent pe banda stângă, acolo unde Keita a făcut cam ce a vrut, cu toate că Bustea a reuşit câteva deposedări. În ciuda dominării clare, moldovenii nu şi-au creat situaţii mari de poartă până în minutul 26, când Roşu l-a jenat în careu pe Braun, iar Feşnic a fost de această dată pe fază, indicând punctul cu var. A transformat precis Keita şi s-a făcut 1-1. UTA a acuzat şocul şi nu a reuşit să ţină de minge, astfel că trupa lui Croitoru s-a menţinut periculoasă.

Feşnic a fost de partea gazdelor! Balint, inspirat la pauză

A venit minutul 32, când Feşnic le-a făcut de data asta cadou un penalty gazdelor, la o cădere teatrală în careu a lui Mihai Roman, care s-a aruncat practic peste Iacob. În loc de galben şi simulare, centralul clujean a indicat lovitură de la 11 metri, transformată de Florescu. Tot el i-a iertat pe utişti de un 3-1 la pauză, după ce Iacob l-a blocat in extremis la doar şapte metri, în urma unei greşeli mari comise de Isac. Balint a sesizat bine problemele de la mijloc şi l-a schimbat la pauză pe Isac cu Erico, avansându-l în linia mediană pe Albu. Schimbare inspirată, atâta timp cât UTA a egalat la doar trei minute de la reluare, prin fundaşul brazilian, care a marcat cu capul din centrul careului, după o lovitură liberă executată de Morar. Gazdele au solicitat ofsaid la reuşita “Bătrânei Doamne”, iar antrenorul Marius Croitoru a fost eliminat pentru proteste. UTA a echilibrat jocul în startul reprizei secunde, iar Roumpoulakou a tras puternic de la 30 de metri, Pap respingând cu dificultate. În continuare s-a jucat frumos, pe contre, Keita, respectiv Rusu şi Albu, având câteva raiduri periculoase în preajma porţilor adverse. După evoluţii şterse în primele etape, Vlad Morar s-a descătuşat în acest meci de la Botoşani, el reuşind “dubla” în minutul 71, după superba execuţie din lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, mingea ducându-se în vinclu!

Vlad Morar, omul meciului! “Dublă” şi assist pentru utist

Cu două goluri şi o pasă decisivă, Morar a fost de departe omul meciului, contribuind din plin la rezultatul excelent obţinut de arădeni. Keita a ratat egalarea în mintul 78, atunci când după o cursă frumoasă, a tras bine de la 11 metri, dar Iacob a fost la post, având o intervenţie excelentă, a doua salvatoare după cea din prima parte. Feşnic a închis iar ochii la un fault clar la marginea careului asupra lui Roşu, pentru ca Ongenda să îi creeze mari emoţii lui Iacob, cu un şut centrare în faţa porţii. UTA s-a apărat impecabil până la ultimul fluier, iar pe final putea marca şi golul 4, dar Benga a tras direct pe Pap, din lovitură liberă de la 16 metri, iar Buhăcianu şi-a prelungit balonul în doar cinci metri, în loc să pună latul pentru 2-4. S-a terminat însă de minune pentru UTA, care întoarce spectaculos la Botoşani şi învinge o echipă ce a jucat în acest an în preliminariile Europa League! Victorie mare, cu care arădenii urcă pe locul 5 în Liga 1, poziţie pe care aproape sigur vor şi încheia etapa! „Roş-albii” leagă o serie pozitivă şi nu mai pierd de cinci meciuri, şir care poate continua etapa viitoare cu Gaz Metan, pe teren propriu.

 Formaţii:

FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș, Ţigănaşu, Holzmann (76 Târcoveanu) – Rodriguez, Florescu (76 Papa) – Caia (7 Fili, 76 Camara), Ongenda, Keyta – Roman (67 Toutouh).

UTA: Fl.Iacob – Bustea, Albu, Benga, Roumpoulakou – Ursu (73 Oroian), Isac (46 Erico), Roșu, D.Rusu (93 Ioniţă) – C.Rus (84 Buhăcianu), Morar (84 Klapan).

 

 

 

Facebook Comments