Spectacol în tribune, doar remiză pe teren! Hermannstadt și UTA s-au anulat reciproc într-un duel al suferinței

by Sorin Haut

UTA a avut, astăzi, șansa de a scăpa de locul 15, direct retrogradabil și de a urca măcar două poziții în clasamentul Superligii, iar la Sibiu a fost susținută de aproximativ 700 de suporteri, care au format cea mai numeroasă galerie arădeană din deplasare în actuala stagiune. Fanii Bătrânei Doamne au câștigat detașat duelul din tribune și au dominat copios fondul sonor, susținându-și admirabil favoriții. Laszlo Balint l-a titularizat încă de la redebut pe brazilianul Roger Junio (curioasă opțiune având în vedere că Postolachi a confirmat inclusiv în bandă), fotbalist revenit de la CFR Cluj în „alb-roșu”. A fost convocat și Otele, chiar dacă nigerianul și-a dorit să plece inclusiv în ultima zi de mercato. Accidentați, Erico, Isac, Marrone și Șteau nu s-au deplasat pe Cibin, în vreme ce Iacob, Stahl și Keseru nu au făcut parte din planurile tehnico-tactice ale tehnicianului arădenilor pentru confruntarea de pe noul „Municipal” al Sibiului. Fără victorie și cu doar un punct obținut până azi în acest an și cu moralul jos după depunctarea neîntoarsă de TAS, FC Hermannstadt își dorea să spargă și ea gheața și să nu cadă în zona roșie a clasamentului. Măldărășanu a avut și el câteva absențe importante în special în centrul defensivei, fundașul Bejan, suspendat și Baba Alhassan, decisiv în meciul tur de la Arad și Ionuț Stoica, accidentați. UTA a început mai bine partida și puștiul Rareș Pop, în mare formă în această perioadă, a fost la originea primelor două ocazii, mai întâi a câștigat în minutul 7 duelul cu Balaure și a centrat perfect pentru Milosevic, care a reluat din prima, dar pe direcția lui Letica, pentru ca peste două minute să tragă periculos de la marginea careului.

Victoria fanilor: sute de arădeni au dominat fondul sondor pe Municipalul sibian!

Gazdele au replicat în minutul 13, când au avut gol anulat pentru ofsaid, după ce Ene a trimis în plasă în urma unei lovituri libere executate de Biceanu și ieșirii greșite din poartă a lui Balauru. Meciul a continuat să fie echilibrat, doar centralul Găman dorind parcă să rupă echilibrul, cu niște galbene gratuite acordate pentru faulturi de joc. S-a jucat însă mai mult între cele două careuri, cele două echipe anulându-se reciproc. Pericol au mai creat Benzar, care l-a încercat pe Letica cu un șut-centrare ce l-a întins pe goalkeeperul croat, pentru ca Batha, singur în careu, să reia defectuos după un corner bine executat de Anton. Sibienii au avut inițiativa după un prim sfert de oră slab și câteva lovituri libere periculoase, dar apărarea utistă a stat bine și nu a lăsat culoare spre poarta lui Balauru. UTA a intrat bine în joc, dar apoi s-a stins și a avut realizări mai mult pe fază defensivă, 0-0 la pauză. Prima jumătate a reprizei secunde a fost și mai anostă, jucându-se un fotbal slab, fără ocazii și multe greșeli de execuție.

Opțiune ciudată: Balint l-a titularizat pe Roger încă de la redebut!

Cei doi antrenori au făcut schimbări după o oră de joc, Balint aruncându-i în luptă pe Otele și Postolachi. A venit și minutul 71, atunci când UTA a avut o ocazie imensă de a deschide scorul, cu Otele driblând frumos la 16 metri și așezând o minge perfectă pentru Ubbink, dar Letica a scos șpițul olandezului, din șase metri! Măldărășanu a mizat pe final cu doi atacanți de careu, ex-utistul Buhăcianu făcând tandem cu Paraschiv. În minutul 84, Hermannstadt putea marca și ea la o șansă mare, Petrescu, nemarcat în careu, șutând slab din 10 metri după o fază legată de atac. UTA a avut însă ultimul cuvânt în minutul 88, Otele pasând din nou excelent pentru nou intratul Barbosa, care a trimis din vreo nouă metri spre vinclu, însă Letica a avut o nouă paradă formidabilă, refuzându-le victoria arădenilor. UTA a fost mai incisivă și a presat în ultimul sfert de oră, însă finalizarea a lăsat din nou de dorit.

UTA putea da lovitura pe final la șansele mari ale lui Ubbink și Barbosa

Impresia a fost că ambii antrenori s-au dovedit prea fricoși cu alinierea formulelor de start, ținându-și jucătorii ofensivi și mai în formă pe bancă, astfel că s-a terminat 0-0, rezultat ce nu mulțumește prea mult nicio echipă. Nu putem să nu remarcăm prestația excelentă a lui Otele, care oricât ar fi de capricios și dificil are valoare, fiind extrem de activ și aducând multă calitate în joc, cu atât mai mare regretul că Balint nu a început titular cu el. Mai mult, în primele patru meciuri ale anului l-a ținut în afara lotului, privând probabil UTA de puncte prețioase în lupta dură pentru salvare. Totuși, UTA leagă al doilea rezultat util, după victoria cu Botoșaniul, însă nu poate evada din zona retrogradabilă, iar asta chiar înaintea seriei infernale de pe finalul sezonului regulat, când va înfrunta patru din echipele de play-off, toate cu șanse la titlu, Farul (acasă), CFR Cluj (deplasare), FCSB (acasă) și CSU Craiova (deplasare)!

Formații:

Hermannstadt: Letica – Butean, Antoche, Ene, Opruț – Mino – Balaure (62 Bărbuț), Biceanu (62 Petrescu), Limaj (81 Buhăcianu), C.Popescu (74 Oroian) – Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu

UTA: Balauru – Benzar, Chindriș, Benga, Abeid – Batha, Anton (74 Cascini) – Roger (63 Otele), Ubbink (74 Barbosa), R.Pop – Milosevic (63 Postolachi). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitru: George Găman (Craiova) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Szabolcs Kovasc (Carei).

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Romică Bârdeș (Pitești).

Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare).

Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

 

Facebook Comments