Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri și spălare de bani

by Andreea Radu

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman, a pledat vinovată pentru trafic de stupefiante și spălare de bani, legate de imperiul soțului ei, scrie digi24.ro. Recunoașterea ei în fața unei curți federale din Washington vine la aproape doi ani după ce El Chapo a fost condamnat la închisoare pe viață, plus 30 de ani, pentru activități criminale, trafic de droguri și uz de armă, ca șef al cartelului de la Sinaloa.
Emma Coronel Aispuro, 31 de ani, a admis joi că l-a ajutat în calitate de „participant de rang inferior” pe soțul ei să-și conducă imperiul drogurilor. Ea a fost arestată în februarie pentru trafic internațional de droguri, pe Aroportul Internațional Dulles din Washington, și a rămas în arest până la proces.
Soția lui El Chapo pledat vinovată de conspirare pentru distribuirea de cantități mari de droguri (heroină, cocaină, marijuana și metamfetamină) introduse ilegal în Statele Unite, spălare de bani și tranzacții ilegale cu organizații de trafic de droguri, potrivit CNN.
La momentul arestării, ea a fost acuzată, de asemenea, și de implicare în evadarea lui El Chapo dintr-o închisoare mexicană, în 2015, în urma depoziției unui martor din proces.
Cei doi au împreună două fete gemene.

Facebook Comments