Sosul de usturoi chiar face minuni pentru sistemul imunitar

by Dana B.

Mujdeiul de usturoi este folosit cel mai adesea ca sos pentru fripturi ori alte retete culinare. Putini stiu ca sosul facut din usturoi are numeroase proprietati pentru sanatate.

Pentru ca usturoiul sa actioneze pentru însanatosirea întregului sistem imunitar este nevoie de 7 catei de usturoi bine tocati, un varf de sare, o lingura de ulei de masline si un sfert de lamaie stoarsa.

Aceasta reteta de mujdei este mai bine tolerata de organism datorita componentelor lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline potenteaza actiunea de reducere a colesterolului rau din sange. Maslinele sunt recomandate si pentru litiaza biliara.

E bine ca la pisarea usturoiului sa folositi un pisalog din lemn si nu produse din metal. La contactul cu metalul, mujdeiul va avea un gust neplacut si îsi va pierde din proprietati.

Usturoiul contine alicina, component esential în lupta cu radicalii liberi. Alicina patrunde în organism prin sistemul digestiv. Usturoiul este recomandat si în curele de slabire datorita continutului redus de calorii si a nutrientilor care satura.

30 de grame de usturoi contin 23% din necesarul zilnic de mangan, 17% din necesarul zilnic de vitamina B6, 15% din necesarul zilnic de vitamina C si 6% din necesarul zilnic de seleniu. Mai este bogat si în fibre, calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier si vitamina B1.

Consumul mujdeiului de usturoi e recomandat în desfundarea cailor nazale si tratarea racelilor. Compresele cu usturoi pisat contribuie la reducerea febrei si a tusei.

Mujdeiul de usturoi e bun si pentru persoanele care au probleme cardiovasculare precum si pentru cele care au circulatia sangelui deficitara.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments