Sorin Ovidiu Bălan despre asasinatul de la Arad: Trebuia să se transmită un mesaj

by Florian Popa

Jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan a lansat o ipoteză spectaculoasă cu privire la asasinatul de la Arad. Invitat la emisiunea Sinteza Zilei, acesta a susținut că nu Ioan Crișan a fost victima principală a atentatului, scrie antena3.ro.
„Trebuia să se transmită un mesaj. Nu cel care a sărit în aer cu mașina este victima principală urmărită.”, a declarat Sorin Ovidiu Bălan. Acesta este de părere că în analiza asasinatului de la Arad trebuie introdusă și estimarea costurilor pe care le-a presupus întreaga operațiune.
„Această acțiune a costat niște sute de mii de euro. De exemplu filajul, care a fost făcut cel puțin o săptămână, înseamnă minimum 100 de euro pe oră plus cheltuieli, la un profesionist. În al doilea rând, doi trebuie să fi fost cei care s-au ocupat de montarea și detonarea bombei, iar ăia sub 50.000 de mii de euro nu stau de vorbă. Bucata. Deși, la explozibilul care s-a folosit – se pare că un C4, un explozibil militar, ca o plastelină, cum am mai văzut prin filme… Deci ăștia probabil că au luat 100.000 de euro. În al doilea rând să ne întrebăm de ce să îl omori aruncând mașina în aer, dacă el îți este ținta, când erau mii de alte locuri unde nu ar fi trezit suspiciuni. Pe malul lacului dacă îl băteau cu două bâte ar fi dat vina pe niște braconieri.” – a explicat Sorin Ovidiu Bălan, ridincând mingea la fileu lui Mihai Gâdea, în studioul Sinteza Zilei.

Nu Ioan Crișan a fost ținta

Sorin Ovidiu Bălan a mai argumentat de ce consideră că nu Ioan Crișan a fost ținta principală a atentatului de la Arad.
„Nu el este ținta. Nu sunt nici cei cu care și-a băut cafeaua. Este făcută în parcarea unui supermarket unde sigur sunt camere de luat vederi. Este făcută la vedere pentru ca cei cărora trebuie să li se transmită mesajul să vadă foarte sigur ce se întâmplă. De asemenea, nu a fost detonată mașina atunci când era parcată și sigur ar fi afectat și alte autoturisme din jur. S-a detonat numai când a fost la distanță pentru a se arăta clar că cel care era vizat nu era altul decât Ioan Crișan. Nu este victimă colaterală. El este cel prin care se transmite mesajul.”, a mai susținut jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan.

Facebook Comments