Sora regelui Thailandei a fost propusă pentru funcția de premier

by Andreea Radu

Un partid politic din Thailanda a nominalizat sora regelui ca și candidat la funcția de prim-ministru în alegerile din martie – o mișcare fără precedent care ar putea da un rol clar în politică monarhiei, anunță cnn.com.

Prințesa Ubolratana Rajakanya, sora în vârstă de 67 de ani a regelui Vajiralongkorn, se va alătura Partidului Thailandez (Salvați Natiunea Thai) aliniat cu fostul prim-ministru populist Thaksin Shinawatra, care a fost înlăturat de militari într-o lovitură de stat din 2005.
Unul dintre principalii săi adversari va fi prim-ministrul actual, Prayut Chan-o-Cha, care a anunțat vineri propria sa candidatură.Șeful partidului, Lt. Preechapon Pongpanich, a confirmat anunțul într-o declarație de vineri. „După întâlnirea dintre directorii noștri, am decis să o susținem pe prințesa Ubolratana ca și candidat la PM, ea este o persoană cu cunoștințe și capabilă”, a spus el.

Candidatura unui membru apropiat al familiei regale este fără precedent în Thailanda, deoarece epoca monarhiei absolute s-a încheiat cu 86 de ani în urmă. Analiștii au declarat că mișcarea ar fi fost susținută de noul rege, a cărui încoronare are loc în 4-6 mai.
Foto: cnn.com

Facebook Comments