Sondaj: Trump îl conduce pe Biden în 6 state cheie

by Andreea Radu

Republicanul Donald Trump îl conduce pe președintele Joe Biden în șase state cheie în alegerile prezidențiale din SUA din 2024, potrivit unui sondaj Wall Street Journal publicat miercuri, care a citat preocupări legate de economie și performanța lui Biden.
Trump a obținut un avans între 2 și 8 puncte procentuale în rândul alegătorilor din Pennsylvania, Michigan, Arizona, Georgia, Nevada și Carolina de Nord la un scrutin care a inclus candidați terți și independenți, a spus publicația. Rezultatele au fost similare într-o confruntare unu-la-unu cu Biden, potrivit Reuters.
În Wisconsin, al șaptelea stat în care se așteaptă ca lupta electorală să fie strânsă, Biden a fost devansat cu 3 puncte la un buletin de candidați multiplu și a avut egalitate într-un concurs față-n față cu Trump.
Campania de realegere a lui Biden se confruntă cu îngrijorările alegătorilor cu privire la economia Statelor Unite, în ciuda creșterii locurilor de muncă, a cheltuielilor sănătoase și a creșterii PIB-ului mai bine decât se aștepta, o problemă care i-a supărat pe economiști și pe strategii politici democrați.
În sondajul Journal, opiniile negative despre performanța lui Biden depășesc opiniile pozitive cu cel puțin 16 puncte procentuale și mai mult de 20 de puncte în patru dintre state. Trump a primit un rating nefavorabil pentru perioada petrecută la Casa Albă în doar unul dintre cele șapte state – Arizona.
Potrivit sondajului, Trump a fost considerat ca având o formă fizică și mentală mai bună pentru job de 48% dintre respondenți, comparativ cu 28% pentru Biden, scrie b1tv.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate