Sondaj Avangarde: PSD pe primul loc la europarlamentare, urmat de PNL și AUR

by Florian Popa

Un sondaj Avangarde făcut la comanda PSD arată că dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri la europarlamentare, PSD ar fi votat de 31% dintre cei chestionați în timp ce PNL are 21% de procente și este urmat la scurtă distanță AUR cu 19%. Sondajul este făcut prin metoda CATI pe un eșantion de 994 de subiecți în perioada 20 septembrie- 28 septembrie, scrie hotnews.ro.
Din cei chestionați cu întrebarea „Dacă duminica viitoare are avea loc alegeri pentru Parlamentul European dvs cu cine ați vota” 71% au indicat la un partid politic. Dintre aceștia 31% ar vota PSD la alegerile europarlamentare, 21% PNL, 19%-AUR. De asemenea USR ar fi votat de 13% , UDMR 5% iar partidul condus de Diana Șoșoacă ar înregistra tot un procent de 5% ceea ce înseamnă că ar depăși pragul electoral și ar intra în Parlamentul European.
De asemenea PMP este cotat la 3%, în timp ce Pro România și Forța Dreptei sunt cotate la 1%.
În sondajul comdantat de PSD se respondenții sunt întrebați dacă premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen?
La această întrebare 54% dintre cei chetionați au răspuns afirmativ în timp ce 26% au răspuns negativ și 20% nu știu sau nu au răspuns.

Facebook Comments