Şomaj tehnic la Rapid şi FC Argeş, Balint aplaudă strategia UTA-ei

by Sorin Haut

După Petrolul, ”U” Cluj, CSM Reșița, Ripensia și Campionii FC Argeș, un alt club din Liga a II-a care anunță că ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor în această perioadă de inactivitate este Rapid. Conducerea grupării giuleștene a decis să dea în șomaj tehnic, pe durata stării de urgență din România, jucătorii şi staff-ul: „Le-am transmis jucătorilor, am avut discuții cu ei, iar ei au răspuns foarte bine. Am decis ca toți jucătorii și oamenii din club să intre în șomaj tehnic, pentru a proteja clubul. Nu cred că este cineva absurd să nu înțeleagă situația critică prin care trecem”, a declarat Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid. ”FC Rapid a decis ca, din cauza situației dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul și membrii conducerii clubului nostru să intre în șomaj tehnic pe durata stării de urgență instituite de Guvernul României, anunță Rapid pe site-ul oficial.

Campionii FC Argeș va reduce şi ea salariile jucătorilor, anunţă liga2.ro. Potrivit declarațiilor antrenorului Ionuț Badea, clubul piteștean se folosește de Ordonanţa de Guvern emisă pe durata stării de urgență pentru plata remunerațiilor fotbaliștilor. Concret, aceștia vor câștiga, pe timpul pandemiei de COVID-19, 75 la sută din salariul mediu brut. ”Salariile vor fi plătite până la 24 martie normal, după care, din următoarea săptămână, conform Ordonanței de Guvern, vor fi plătite și calculate exact cât este salariul mediu brut pe economie”, a punctat Ionuț Badea pentru LookSport. Liderul detaşat al Ligii a II-a, UTA Arad, nu dă încă semne că ar vrea să ia aceleaşi măsuri de austeritate.

UTA rezistă financiar, până când?!

Conducerea clubului a decis să nu recurgă, cel puţin deocamdată, la suspendarea contractelor jucătorilor sau la vreo micşorare de salarii, dar pe de altă parte există restanţe salariale de o lună. Antrenorul Laszlo Balint apreciază strategia oficialilor arădeni, pe care chiar îi laudă pentru eforturile făcute: „Apreciez enorm conducerea noastră, că nu s-a pus problema suspendării contractelor. Asta demonstrează că oamenii respectă munca pe care am depus-o pentru a obține aceste rezultate. Dacă acum există o întârziere, sunt convins că ușor, odată cu reluarea activității, o să intrăm și noi în normal în ceea ce privește aspectul financiar.”

Facebook Comments