SOLOMON FRANCISC, TOBOSARUL FORMATIEI SEMNAL M, A MURIT LA 67 DE ANI

by redactor

Solomon Francisc, toboşarul formaţiei Semnal M, a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani, vineri, la Cluj-Napoca, în urma unui stop cardiac, a declarat, pentru MEDIAFAX, solistul trupei Ştefan Boldijar.

„A făcut un stop cardiac. A murit acasă, la Cluj”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Ştefan Boldijar. Potrivit acestuia, detaliile privind înmormântarea artistului nu au fost încă stabilite.

Născut pe 11 mai 1947, Francisc Solomon (numele real al acestuia fiind Salamon, n.r.) a devenit cunoscut în lumea muzicii naţionale datorită îndelungatei colaborări cu trupa Semnal M, cu care a început colaborarea în anul 1980.

Astfel, odată cu venirea bateristului Francisc „Saci” Solomon în 1980, grupul trece la un ton „mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA” din acelaşi an, cu piesa „Mai avem multe de făcut”.

În 1994, Francisc „Saci” Solomon părăseşte trupa, În luna septembrie 2012, Norbert Halmágyi părăseşte formaţia şi revine la tobe Francisc „Saci” Solomon.

Formaţia Semnal M a luat fiinţă în 1977, din componenţa grupului făcând parte Iuliu Merca (chitară solo, voce), Ştefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), Octavian Popovici (chitară) şi Liviu Hrişcu (percuţie). În prezent, trupa este formată din Ştefan Boldijar (voce, bass), Nicu Barna (chitară, percuţii şi voce) şi Cătălin Pop (chitară).

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments