“Şoimii” Trabalka şi Vasiu au oferte din Liga 2, dar Lipova se ţine tare

by Sorin Haut

Şoimii Lipova a terminat vicelider în seria a IV-a a eşalonului terţ fotbalistic, locul 2 fiind unul istoric pentru gruparea condusă de Radu Pop. La finalul stagiunii, în dreptul “şoimilor” stă un bilanţ notabil: 60 de puncte, 18 victorii, 6 egaluri, 6 înfrângeri şi un golaveraj 70-42. Cel mai bun atac al seriei, cu Trabalka golgheter al Ligii a III-a şi a treia cea mai bună apărare, după liderul Reşiţa şi conjudeţeana Crişul, sunt doar câteva dintre bornele pozitive ale formaţiei de pe valea Mureşului, în sezonul recent încheiat. Cu o mică undă de regret că s-a ratat de puţin promovarea în Liga a II-a, echipa lui Flavius Sabău – lider autoritar în iarnă şi mult timp pe prima poziţie în serie – e în creştere de la an la an, iar al doilea sezon de Liga a III-a a adus şi cea mai bună clasare. Deşi nu a putut să îşi dispute meciurile de acasă la Lipova, în condiţiile lucrărilor la stadion, Şoimii şi-a depăşit condiţia şi le-a luat faţa unor conjudeţene ceva mai experimentate la acest nivel, precum Cermei şi Sebiş, clasate la final pe locurile 4, respectiv 6, dar şi Cugirului – văzută printre marile favorite – abia a 5-a în serie. Nou promovata Crişul Chişineu Criş a încheiat campionatul pe 7.

Sezonul trecut e însă deja arhivat, iar toate gândurile “şoimilor” duc spre următoarea ediţie de campionat. Lipova e una din cele mai active echipe arădene, pe piaţa transferurilor: i-a cedat pe Calvin și Vasinc, transferaţi la Chişineu Criş, portarii Jianu şi Filip s-au întors la Luceafărul, respectiv ACS Poli, în vreme ce Poiană a plecat şi el. În schimb, a adus trei jucători foşti la Cermei. Conducerea vicecampioanei din “C4” a bătut palma cu trei dintre fotbaliștii tineri la final de contract cu Lunca Teuz, toţi cu trecut la UTA. Este vorba despre fundașul Darius Dolga, 23 de ani și mijlocașii Michel Vlad, 24 de ani și Victor Prună, 22 de ani. Simion revine înapoi, după împrumutul la Zăbrani, astfel că numărul noutăţilor se ridică la patru.  „Cei trei au confirmat în campionatul trecut, sunt jucători care au făcut junioratul la UTA, sunt bine pregătiți și au arătat că știu fotbal. Toți au devenit definitiv jucătorii Lipovei. Până acum, punând la socoteală şi revenirea lui Simion, avem patru noutăţi la nivel de lot, dar în zilele următoare pot veni şi alte confirmări”, precizează președintele lipovanilor, Radu Pop.

Împrumutat la malul mării, juniorul Buta a impresionat la Academia Hagi, unde e titular şi campion naţional la U17, aşa că rămâne în curtea “Regelui”. Golgheterul Trabalka rămâne şi el momentan pe loc, deşi are ofertă de la FC Argeş, din Liga a II-a, un alt jucător ofertat de echipe de eşalonul secund, Luceafărul şi Reşiţa, fiind Vasiu. Lipova demarează pregătirile pentru sezonul viitor în 8 iulie, dată până la care antrenorul Flavius Sabău ar putea avea lotul complet. “Suntem în discuţii avansate cu 4-5 jucători. Trebuie să mai aducem portar, un fundaş dreapta şi chiar un atacant. Avem oferte din Liga a II-a pentru Trabalka şi Vasiu, dar asta nu înseamnă că renunţăm în orice condiţii la ei, pentru că sunt fotbalişti valoroşi şi ofertele trebuie să fie avantajoase şi pentru club. De asemenea, juniorul Rusu se poate transfera în străinătate, în schimb Banyoi e jucătorul nostru şi şi-a manifestat dorinţa de a rămâne. În funcţie de plecări, vom mai aduce şi alţi jucători”, ne-a declarat preşedintele lipovanilor, Radu Pop.

Şoimii îşi cunoaşte în mare măsură şi programul de pregătire, care în acest an nu mai cuprinde cantonament: “Ne reunim pe 8 iulie, am închiriat terenul din Sânicolau Mic, pentru a ne antrena dimineaţa acolo. În perioada următoare va fi foarte cald, posibil temperaturi caniculare, drept pentru care am renunţat la cantonament. Avem şi o serie de amicale perfectate în perioada iulie-august, cu Şiria, Curtici, Sântana, Luceafărul, Ghiroda şi Felnac. În turul campionatului viitor vom juca probabil tot la Pâncota, iar în retur sperăm să revenim acasă, pe noul nostru stadion modernizat din Lipova, unde mai e de pus la punct gazonul”, conchide Radu Pop. (foto: soimiilipova.ro)

 

Facebook Comments