SOIMII PINCOTA DEBUTEAZA IN ESALONUL SECUND: „NE DORIM DIN TOT SUFLETUL UN REZULTAT POZITIV”

by Sorin Haut

Şoimii Pîncota este gata să debuteze în Liga a II-a, motiv de sărbătoare în „Podgorie”, acolo unde Pavel Piroş aşteaptă un stadion plin dar şi punct(e) la finalul primului meci, cu CSM Râmnicu Vâlcea. Sorţii au decis ca trupa pregătită de Dan Cuedan să înfrunte în prima etapă una dintre competitoarele bune ale seriei a II-a, cu experienţă la acest nivel. „Şoimii” vin după meciul epuizant de marţi, din turul IV al Cupei României, câştigat cu 3-1 după prelungiri în faţa celor de la UTA BD, astfel că divizionara secundă arădeană are moral bun şi încredere că poate începe cu dreptul campionatul.

Burian şi Bulzan ratează debutul

Întâlnim o echipă bună, cu jucători valoroşi în toate compartimentele, care nu a renunţat la gândul de a juca în Liga 1. Ne dorim din tot sufletul să începem cu un rezultat pozitiv, iar dacă vom face un joc bun, de angajament şi ne vom concentra la maxim, putem realiza ceea ce ne-am propus”, ne-a declarat Dan Cuedan. Burian şi Bulzan, ambii accidentaţi, vor rata debutul, în vreme ce Flavius Cuedan are şanse să fie inclus în lot.

Cuedan: „Putem face o treabă bună”

Obiectivul Pîncotei este menţinerea în Liga a II-a, iar antrenorul echipei are încredere în lotul de care dispune: „Am un principiu, jucătorii pe care îi am la dispoziţie sunt cei mai buni. Am încercat şi eu cred că am reuşit să ne mişcăm repede, să facem lucruri normale şi să formăm un lot de care sunt foarte mulţumit. Dacă lângă acest nucleu vom reuşi să dăm valoare unora dintre jucători, vom face o treabă bună”, este de părere Cuedan.

Lincar: „Un meci foarte greu”

De cealaltă parte, Erik Lincar se aşteaptă la un meci greu în faţa „şoimilor”: „Aşteptăm cu nerăbdare startul sezonului. Urmează un meci foarte greu, la Şoimii Pâncota, o echipă alcătuită din jucători cu experienţă în primele două ligi. Din ceea ce m-am informat, suprafaţa de joc este mai mică decât a noastră, iar asta ar putea fi un inconvenient pentru noi”, a spus Lincar pentru arenavalceana.ro.

„Nu pornim favoriţi”

Deşi înfruntă o nou promovată, tehnicianul oaspeţilor nu crede că echipa sa porneşte cu prima şansă, dar în acelaşi timp vrea concentrare maximă: „Niciodată nu îmi place să gândesc aşa, că suntem favoriţi. Trebuie să fim concentraţi, astfel încât să câştigăm maximum de puncte. O victorie la Pâncota ne-ar da elan pentru următoarele două jocuri, programate pe teren propriu”, a mai spus Lincar.

Programul etapei inaugurale

Meciul dintre Şoimii Pîncota şi CSM Râmnicu Vâlcea este programat sâmbătă de la ora 11 şi contează pentru prima etapă a seriei a II-a din eşalonul secund. Runda inaugurală mai programează tot sâmbătă, de la aceeaşi oră, meciurile: CS Mioveni – ACS Poli Timişoara, Fortuna Poiana Cîmpina – Metalul Reşiţa, FC Caransebeş – Olimpia Satu Mare şi Unirea Târlungeni – FC Olt Slatina. FC Bihor stă.

 

Facebook Comments