SOIMII PINCOTA A CASTIGAT CLAR DERBY-UL DE LA CUGIR SI DIN PODGORIE SE VEDE LIGA A 2-A!

by Sorin Haut

Şoimii Pîncota a obţinut astăzi o victorie uriaşă în etapa a 8-a din play-off-ul eşalonului trei. Trupa pregătită de Dan Cuedan s-a impus net, cu scorul de 3-0, pe terenul Metalurgistului Cugir, contracandidată la promovare. Victoria pîncotanilor pune punct în foarte mare măsură luptei pentru primul loc în C5, iar din Podgorie se vede deja Liga a 2-a, cu două etape înainte de final. „Şoimii” au acum opt puncte avans faţă de Metalurgistul Cugir, care odată cu acest eşec şi-a luat adio de la promovare şi cinci peste Sebiş, trupa lui „Ştili” Abrudean mai sperând timid la şefie după egalul de astăzi, de la Baia Mare.

Revenind la meciul Pâncotei de la Cugir, trebuie spus că prima parte a derby-ului a fost foarte disputată, cu ambele echipe trecând pe rând pe lângă deschiderea scorului. În minutul 16, Alin Mihai a ratat din postură de singur cu portarul, pentru ca gazdele să irosească şi ele două bune ocazii, prin Şuteu în minutul 19, care nu a putut marca după o respingere a lui Paşcalău şi cu cinci minute înainte de pauză, când acelaşi excelent portar al Pîncotei a respins cu piciorul şutul din careu al lui Radu. Alin Mihai avea să fie din nou providenţial pentru Pîncota, atacantul echipei din Podgorie reuşind o frumoasă dublă, în minutele 51 şi 77.

Între reuşitele acestuia s-a consemnat şi golul spectaculos marcat de Bebe Mitu în minutul 62. Atacurile în valuri ale gazdelor nu au făcut decât să îl remarce pe îngerul păzitor dintre buturi, Paşcalău, iar Pîncota câştigă într-o manieră entuziasmantă la Cugir. Paşcalău – Iovan, Lengyel, Lung, Viţu – Dubeştean, Maghici (90 Dumitru), Issa, Mitu (76 Stanciu), Bulzan (80 Hosu) – Alin Mihai (90 Brozbic) a fost formula şoimilor în meciul de astăzi.

Un meci cu caracteristici de derby, în care am început mai prudent, dar în repriza a doua am făcut diferenţa prin golurile lui Alin Mihai şi Bebe Mitu. O victorie mare de tot, în dauna unei echipe bune, dar şi un meci cu o atmosferă deosebită, în care la final am fost aplaudaţi de tot stadionul. Dedicăm această victorie conducerii clubului şi oraşului, la meci fiind prezent şi domnul primar, alături de o delegaţie venită de la Pîncota, cărora le mulţumim pentru sprijin şi încurajări”, ne-a declarat Dan Cuedan.

Victoria Pîncotei aduce o veste excelentă pentru fotbalul arădean, care va avea cu siguranţă o reprezentantă în sezonul viitor al eşalonului secund. Practic, promovarea se va juca vineri, la Pîncota, când Şoimii are nevoie de un egal în derby-ul cu Naţional Sebiş, pentru a putea desface şampania şi a uda o performanţă incredibilă:

 „Sebişul îşi va juca ultima şansă, va fi cu siguranţă un derby total. Sper să pot alinia cea mai bună formulă, având în vedere că va reveni în echipă şi Rusu. Aşteptăm un stadion plin şi cât mai mulţi suporteri de partea noastră, suntem în faţa unei performanţe extraordinare. Puţină lume ştie că noi avem şi un obiectiv al vestiarului, acela de a nu pierde nici un meci acasă. Dar vrem să scoatem maxim din acest joc şi la final să ne putem bucura”, mai spune Cuedan.

 

 

 

Facebook Comments