Şoimii Lipova nu coboară ştacheta: „Avem un lot competitiv numeric şi valoric, meciul de Cupă este important”

by Sorin Haut

Campioană în stagiunea trecută a seriei a opta din eşalonul terţ fotbalistic, Şoimii Lipova şi-a câştigat cu multă muncă şi pricepere o reputaţie de echipă valoroasă şi greu de învins la acest nivel. Iar antrenorul Flavius Sabău este garanţia construcţiei sănătoase, rezistentă în timp şi a paşilor mărunţi şi siguri făcuţi de Şoimii de la promovarea în Liga 3 şi până la această etapă. Două titluri de vicecampioană şi unul de campioană în precedentele trei sezoane din Liga 3 sunt cea mai bună dovadă a lucrului bine făcut, iar Lipova promite să joace un fotbal frumos, plăcut ochiului şi să fie o nucă tare şi în sezonul 2021/2022. Chiar dacă schimbările din lot, dar şi modificarea sistemului de joc, au adus un uşor dezechilibru, de altfel normal, ultimele rezultate din amicale şi din primul meci oficial, din turul doi al Cupei României, arată că echipa este pe drumul cel bun. Victoria cu Unirea Sântana, 4-0 (Filimon 3 şi Brad, pen.) şi egalurile din judeţul Bihor, 2-2 la Lotus Băile Felix (Trabalka şi David Ciubăncan, pen.) şi 1-1 la CA Oradea (Ban), echipe bune de Liga a III-a, plus succesul cu 1-0 în deplasare la CSC Dumbrăviţa (Gavrilă, min.70), din primul meci oficial al sezonului, cel din turul 2 al Cupei, sunt ultimele rezultate ale formaţiei lui Sabău. În prima partidă oficială a sezonului, Şoimii Lipova a evoluat în formula: Buta – Gherasim, Nicolescu, Abel Popa, Polgar – Bodri, Suslak, Gavrilă (87 Haţegan) – Ban (46 Sahli), Trabalka (85 Stoin), Filimon.  „A fost un meci greu, pe un teren impropriu, tare, cu iarbă mare, pe o căldură sufocantă. Ritmul de joc a fost scăzut, dar chiar și așa am controlat tactic. Pe lângă gol, am avut 3-4 situații mari, în timp ce adversarul nu a prea avut ocazii. Sunt mulțumit că am fost concentrați, așa cum trebuie să fim la meciurile oficiale. Mai facem mici greșeli individuale, dar acestea vor dispărea după câteva meciuri oficiale. Una peste alta, cred că am câștigat meritat, ne-am făcut jocul, a fost bine”, a spus Sabău după prima victorie oficială a sezonului.

Flavius Sabău nu vede „o favorită în meciul de Cupă, echipele sunt echilibrate”

Accidentările nu îi dau pace antrenorului de la Lipova, Bozian, Aldan, Simion şi după meciul de Cupă şi Ban acuzând probleme medicale. Totuşi, lotul “şoimilor” este suficient de numeros şi echilibrat valoric, astfel încât 2-3 absenţe să nu se simtă prea mult. Mai ales că urmează o primă săptămână importantă, cu două meciuri esenţiale, cel de marţi, 24 august, ora 17:30, cu Crişul Chişineu Criş, în deplasare (n.n. învingătoare şi ea în faza a doua a Cupei cu 1-0 la Lotus Băile Felix), în turul 3 al Cupei României şi vineri, 27 august, ora 18, pe “Banatul” din Sânnicolau Mic, cu Ghiroda şi Giarmata Vii, în prima etapă din “C8”: “Ne aşteaptă, într-adevăr, două partide grele şi importante, cea de marţi, din Cupă, cu Crişul, şi apoi vineri, în campionat, cu Ghiroda. Ne dorim să scoatem maximum din cele două jocuri şi consider că avem un lot competitiv numeric şi valoric ca să putem aborda ambele competiţii. Nu cred că există neapărat o favorită între noi şi Crişul, chiar dacă ei joacă acasă marţi, loturile sunt echilibrate şi orice se poate întâmpla. Nu ştiu dacă voi menaja sau nu în Cupă unii jucători în vederea campionatului, dar cert e că nu mi-a făcut încă o idee despre un prim “11”, avem soluţii suficiente în lot, iar concurenţa este destul de acerbă. Ghiroda e una din echipele bune din Timiş, va fi cu siguranţă un meci greu în prima etapă”, ne-a declarat Flavius Sabău.  Preşedintele clubului, Radu Pop, nu pune mare preţ pe Cupă, dar asta nu înseamnă că Lipova se va da la o parte în confruntarea de marţi, de la Chişineu Criş. Se joacă într-o singură manşă, eliminatorie:

Un prim obiectiv în campionat – accederea în play-off: „Seria este echilibrată, vor fi orgolii mari”

“Ne axăm pe campionat, cupa o lăsăm în grija altora, dar nu ne predăm chiar așa ușor. Crișul este o echipă puternică, e clar că are valoare de Top 4 în seria a opta, va fi un meci bun. Pe noi ne interesează mai mult campionatul, la trei zile după acest meci de Cupă vom avea prima etapă acasă, cu Ghiroda și vrem să începem cu dreptul acest nou campionat.” Aşadar, ne aşteaptă un prim derby judeţean aprins în Cupă, între campioana şi vicecampioana ediţiei trecute de campionat din seria lor, ambele fiind învinse apoi în semifinalele barajelor de promovare în Liga a II-a. Cele două grupări s-au înfruntat în competiția „KO” și în sezonul precedent, câștig de cauză având „șoimii” cu scorul de 2-0. Obiectivul Lipovei pentru noul sezon este într-o primă fază, calificarea în play-off, adică între primele patru echipe din serie: “Obiectivul principal este bineînţeles play-off-ul şi apoi mai vedem ce se întâmplă. Seria vestică, cu echipe din judeţele Arad şi Timiş, este una a ambiţiilor şi orgoliilor, este echilibrată şi nu cred că există o favorită certă, cu siguranţă vor fi meciuri deschise şi disputate, ambiţiile sunt mari şi fiecare vrea să demonsteze că este cea mai bună din judeţ. Părerea mea că principalele contracandidate sunt Crişul şi Pecica, Ghiroda şi poate Dumbrăviţa, dar chiar şi Cermeiul are echipă bună. Important este să jucăm un fotbal frumos şi la acest nivel şi să mulţumim oamenii ce vin la stadion, să ne vadă”, mai spune antrenorul Lipovei.

Debutul în noul sezon de Liga a III-a, tot pe „Banatul” din Sânnicolau Mic

Regretul cel mai mare e că şi în acest început de campionat nu se poate reveni încă acasă, adică la Lipova, pe noul şi modernul stadion al oraşului, echipa urmând să joace în continuare meciurile de acasă pe arena “Banatul” din Sânnicolau Mic: “Din ce am înţeles sunt ceva probleme cu gazonul şi vor fi lucrări, nu ştiu cât vor dura şi când vom putea reveni acasă. Sperăm noi cât mai repede, pentru că ne este dor de oamenii din Lipova, care însă vin după noi şi ne susţin şi la Arad”, conchide Sabău. Ex-pecicanii Sergiu Aldan și Bogdan Bozian, fostul mijlocaș al Crișului, Adrian Suslak şi fostul polist Bogdan Nicolescu, întors din Australia, sunt cele mai importante achiziţii estivale ale Lipovei. Şi la capitolul juniori „șoimii” s-au acoperit foarte bine cu Nicholas Brad (2002, de la Podgoria Pâncota), extrem de activ în amicale şi Alexandru Ban (2001,de la Măgura Cisnădie).

 

 

 

 

Facebook Comments