Şoimii Lipova, neînvinsă în Liga 3 şi pe loc de baraj. Sabău vrea întăriri în ofensivă

by Sorin Haut

Vicecampioană în seria ei, în precedentele două ediţii din Liga a III-a la fotbal, Șoimii Lipova este considerată una dintre favoritele la promovarea în eșalonul secund. Din păcate, echipa lui Flavius Sabău nu s-a putut întoarce acasă nici în această toamnă, gazonul noului şi modernului stadion din Lipova având nevoie de timp pentru a fi pregătit de meciuri. Astfel, „şoimii” şi-au stabilit cartierul general pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, unde de altfel s-au simţit foarte bine. Au pierdut doar două puncte pe terenul propriu, contra Ghirodei, iar celelalte trei remize au fost consemnate în deplasări, la Chișineu Criș, Periam și Cermei. Neînvinsă în cele zece etape disputate în toamna acestui an, Lipova a strâns 22 de puncte şi e pe doi (loc de baraj) în seria a opta, la două lungimi în spatele liderului Crişul, dar se laudă cu cea mai bună defensivă, doar şapte goluri încasate. O pierdere importantă este fără îndoială juniorul Denis Rusu, împrumutat la UTA, jucătorul care de multe ori făcea diferenţa în atacul lipovanilor. Pe parcurs a plecat şi fost vârf al Farului, Alexandru Moise, atacant cu experienţă, dar care nu s-a acomodat la echipă. Față de anii trecuți, „șoimii” au intrat în vacanță ceva mai repede, cauza principală fiind pandemia de coronavirus.

Vacanţă până în 18 ianuarie: cantonament în funcţie de…COVID

„După meciul cu Cermei, din ultima etapă a anului, am vrut să mai continuăm cu câteva antrenamente de revenire după efort, dar pentru că trebuia să ne și testăm pentru a fi siguri că nu avem probleme cu răspândirea virusului și nici nu puteam să jucăm măcar un amical cu vreo altă echipă, s-a luat decizia de a intra în vacanță. Vom reveni pe 18 ianuarie 2021, cu opt săptămâni de pregătire pe plan local. Nu știm dacă vom putea face și un cantonament, vom vedea ce va fi în ianuarie din punct de vedere al numărului de infectatări cu COVID”, spune Sabău.  După ce şi-a pierdut doi din cei mai importanţi fotbalişti ofensivi, Lipova vrea să acopere, în iarnă, posturile care nu au dublaj:

Mai vor doi jucători de atac: „Avem deja câteva ţinte”

„În apărare am stat bine, avem cele mai puține goluri primite. Vrem să aducem jucători de calitate în atac, care să poată face diferența, avem deja câteva ținte cu care suntem în discuții, vom vedea în ianuarie ce se va concretiza și desigur că ne gândim și la câteva despărțiri, jucători care nu mai pot progresa și care pot să joace mai mult în altă parte”. Șoimii Lipova mai are de disputat opt meciuri din sezonul regulat, în primăvară, după care, dacă va fi pe unul dintre primele două locuri ale seriei, va ataca barajele de promovare.

Facebook Comments