Şoimii Lipova leagă o serie pozitivă în Liga a III-a

by Rusu Flavius

Şoimii Lipova a legat al treilea rezultat pozitiv din campionat şi după două victorii a venit şi egalul de sâmbătă, de la Ghiroda, echipă aflată înaintea etapei pe locul trei în “C4”. Formaţia arădeană a început slab jocul, iar gazdele au făcut repede 2-0. Mai întâi, Baranyi a deschis scorul în minutul 3, transformând impecabil o lovitură liberă de la 23 de metri, pentru ca Budur să majoreze avantajul, cu un şut plasat din şase metri. Flavius Sabău a reacţionat şi la nici jumătate de oră de la startul partidei a făcut o dublă schimbare, de ordin tactic. Fără să îşi creeze prea multe ocazii, “şoimii” au marcat exact la timp, în prelungirile primei reprize, nou intratul Dolga împingând mingea în poartă din câţiva metri, în urma unui corner. Antrenorul Lipovei a mutat ofensiv la pauză şi l-a aruncat în luptă şi pe Banyoi. Egalarea a venit în minutul 59, când Istrate a executat excelent o lovitură liberă de la 20 de metri, 2-2! În ultima jumătate de oră tabela a rămas nemodificată, cu toate că ambele echipe au încercat să îşi apropie victoria. De remarcat ar fi intrarea, pe final, a juniorului atacant de 16 ani, Bicuschi, provenit de la Universitatea Cluj. Şoimii Lipova a început meciul în formula: Iliescu – Nagy, Polgar (27 Bercu), Lazea, Prună (27 Dolga) – Vlad, Filimon, Simion (46 Banyoi), Istrate – D.Rusu, Sulea (84 Bicuschi). Punct meritat pentru “şoimi”, care au nou examen dificil etapa viitoare, pe teren propriu cu Dăeştiul.

Sabău, dezamăgit de terenul de la Ghiroda

Nu prea pot vorbi despre fotbal după acest meci, pentru că am jucat pe un teren execrabil, de Liga a V-a, nu se putea construi nimic. Am fost conduşi cu 2-0, iar apoi, în condiţiile unui joc de luptă, am schimbat şi am decis să mă adaptez condiţiilor. Adversarii noştri au jucat cu mingi aruncate de la 70  de metri, spre careul nostru. Am egalat până la urmă datorită atitudinii, iar pe această cale îi felicit pe băieţi. Am reuşit să legăm o serie pozitivă, dar mă aşteptam să vină şi rezultatele, pentru că noi aveam oricum un joc bun. Vreau să ne continuăm evoluţia bună şi să câştigăm cât mai multe meciuri, pentru a termina cât mai sus la finalul turului”, ne-a declarat antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.

Etapă prolifică pentru echipele arădene

Etapa a zecea a fost prolifică pentru echipele arădene, care au obţinut 13 puncte din 15 posibile! Crişul a câştigat meciul de acasă cu Flacăra Horezu, scor 1-0, iar Cermeiul s-a deblocat cu o victorie în deplasare, la ACS Poli, câştigând cu 2-1. Sebişul a surprins plăcut, pe terenul celor din Dăeşti şi s-a impus cu 3-1, iar Pecica a spulberat Filiaşul cu 4-0, urcând din nou în poziţia de vicelider.

Facebook Comments