Şoimii Lipova, la doar trei paşi de câştigarea campionatului

by Sorin Haut

Aflată în iarnă la cinci puncte distanţă de Crişul, lider cu victorii pe linie după turul de campionat, Şoimii Lipova şi-a făcut excelent temele în pauza competiţională, reuşind să revină spectaculos în fruntea primului eşalon fotbalistic judeţean. Cu un parcurs de metronom în retur, cele 12 victorii la rând fiind cea mai bună dovadă, “şoimii” lui Flavius Sabău au câştigat pe terenul Crişului cu 2-0, reuşind astfel să îi ia faţa, chiar după derby, formaţiei lui Mihai “Ole” Roşca (n.n. în tur a fost 1-0 pentru Crişul)! A venit apoi seria de trei victorii la rând, ultima cu 4-1 în faţa celor din Pecica – echipă care lua primul punct celor din Chişineu Criş, acum 4 etape – şi Lipova se află la doar trei meciuri de câştigarea campionatului, vis ce în iarnă părea aproape imposibil! “Se anunţă un final de campionat destul de greu şi tensionat, îmi doresc să avem capacitatea să îl gestionăm bine. De aceea ne antrenăm şi dăm totul pentru a reuşi să terminăm la final pe primul loc. Din punct de vedere fotbalistic nu îmi fac probleme, echipa e într-o formă bună, suntem ok şi fizic, cel mai mult mă interesează să gestionăm psihic această presiune a primului loc, adică echipa să fie concentrată şi focusată pe ceea ce are de făcut şi să nu ne credem deja câştigători dinainte”, ne-a declarat antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.
Două deplasări decisive, la Felnac şi Sîntana
Urmează, într-adevăr, două deplasări grele, la Felnac şi Sîntana, iar orice punct pierdut poate costa la final, asta în condiţiile în care Crişul, la egalitate de puncte cu Lipova, are un program ceva mai uşor. “Sunt două deplasări decisive, pe care sper să le putem tranşa cât mai repede. Avem valoarea necesară să o facem şi în ciuda presiunii şi a mizei, să ne şi putem bucura de fotbal. Felnacul e o echipă organizată, care se apără bine şi probabil va opta să joace pe contraatac. Am întâlnit astfel de echipe până acum şi am reuşit să le desfacem, sunt încrezător că şi acum o putem face, mai ales că avem mare nevoie de cele trei puncte. Filimon e puţin accidentat, nu s-a antrenat în primele zile ale săptămânii, în rest totul lotul e apt pentru meciul de sâmbătă”, mai spune Sabău.
Sabău: “Am sperat şi am muncit să ajungem aici”
Întrebat dacă se aştepta ca echipa sa să fie pe primul loc cu trei etape înaintea finalului de campionat, antrenorul “şoimilor” spune că “nu neapărat că mă aşteptam, dar am sperat şi am muncit să ajungem aici. În iarnă nu îmi făceam foarte multe iluzii, dar odată cu trecerea etapelor mi-am dat seama că suntem buni, iar încununarea muncii din iarnă îşi vede roadele acum.” Meciul Victoria Felnac – Şoimii Lipova se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11. Dacă va reuşi să termine pe primul loc şi să câştige campionatul, trupa lui Sabău urmează să dispute pe 17 şi 24 iunie barajul de promovare, tur-retur, cu o câştigătoare de prim eşalon din alt judeţ.

Facebook Comments