Șoimii Lipova își reconfigurează lotul cu tineri, două remize albe în ultimele amicale

by Sorin Haut

După ani la rând în care a fost în play-off și de două ori chiar la barajul de promovare în Liga a II-a, Șoimii Lipova traversează un sezon de austeritate. Ca dovadă plecările principalilor atacanți și golgheteri, David Ciubăncan, împrumutat de CFR Cluj la CSM Deva și Cristian Gavra, revenit la Dumbrăvița, dar și a lui Petrișor Jichici, întors la Ghiroda. Noutățile importante sunt mijlocașii tineri ai Cermeiului, Raul Țurcanu și Mario Andrieș, dar și Alex Bokse, 18 ani, de meserie fundaș, vicecampion național en-titre în Liga de Tineret cu UTA, el jucând în prima parte a sezonului la SCM Zalău. De asemenea, Adelin Nica a fost adus de la echipa de tineret a UTA-ei. În unul din cele mai interesante amicale ale zilelor trecute, Șoimii Lipova a terminat la egalitate, 0-0, cu echipa de Liga a IV-a Arad Unirea Sântana, pretendentă la promovare în eșalonul terț. Antrenorii Cristian Todea și Norbert Polgar l-au văzut la lucru și pe Passi Njopgang, atacant camerunez de 29 de ani, care e din 2018 în România, cu prezențe în ligile patru și trei, dar și în liga secundă, cu Unirea Constanța. 

Rezultate amestecate în testele iernii

Lipova a folosit formula: Nedelea – Bokse (60 Candreanu), Petruț, Bain, Puta (60 Franklin) – Vlad (60 Brad), Said (60 Bălașa), Salka (60 Țurcanu), Nica (60 Andrieș) – Șimăndan (60 Passi), Dinu (60 Chelea). A urmat un nou 0-0 acasă, sâmbătă, cu divizionara terță bihoreană Crișul Sântandrei, amical echilibrat, cu puține faze de poartă. Șimăndan și Vlad au fost la originea unor șuturi bune, dar fără efect pe tabelă. „Ne-am ridicat la înălțimea unui adversar puternic, cu nume importante la acest nivel. Am făcut, zic eu, una dintre cele mai bune reprize din amicalele iernii. Rămânem cu al doilea meci la rând fără gol încasat, un lucru bun, dar pe de altă parte, nu e bine că nu marcăm. Mai avem două săptămâni să ne pregătim cât mai bine de meciul cu Pecica”,  spune Norbert Polgar.

În linie dreaptă pentru reluarea campionatului

Lipova a început cu: Buta – Candreanu, Petruț, Bain (30 Puta), Franklin – Vlad, Salka, Said, A.Nica – Dinu Șimăndan. Din minutul 60 au jucat: Nedelea – Bokse, Bălașa, Brad, Chelea, Andrieș, Passi. Divizionara terță arădeană a mai disputat în ultima perioadă alte patru amicale: 3-1 cu echipa de tineret a UTA-ei (test disputat pe terenul Șega), reușite lipovane semnate de Chelea 2 și Șimăndan, 1-1 în deplasare la Victoria Felnac, gol reușit de Bain, 3-1 cu Gloria Lunca Teuz Cermei, Dinu 2 (1 pen.) și Țurcanu și 0-2 acasă, cu Ghiroda și Giarmata Vii (locul 2 în seria a șaptea din Liga a III-a). Au mai rămas de disputat două teste în această săptămână, cu CS Socodor și Lotus Felix. După primele 15 runde disputate în C8, Șoimii Lipova e pe locul 6, cu 23 de puncte, la cinci lungimi de undă în spatele Progresului Pecica, echipa de pe locul 4. Între ele se mai află și Buziașul, la cota 26. Mai sunt de jucat trei etape din sezonul regulat, iar șansele de play-off sunt destul de mici.

Facebook Comments