Şoimii Lipova este campioană în Liga a III-a şi visează la promovare! Crişul termină a doua, iar Pecica ratează dramatic podiumul

by Sorin Haut

Astăzi s-au disputat meciurile ultimei etape din seria a opta a eşalonului terţ fotbalistic. Şoimii Lipova a câştigat cu 2-1 disputa de acasă cu Progresul Ezeriş, prin reuşitele semnate de Paulevici, minutul 18 şi Pop, în minutul 87, respectiv Lolea, în minutul 49. După două sezoane în care a fost terminat mereu vicecampioană, formaţia pregătită de Flavius Sabău câştigă seria vestică (n.n. ce-i drept, sub alt format faţă de anii trecuţi), la cinci puncte distanţă de conjudeţeana Crişul Chişineu Criş, dar suspansul privind titlul de campioană a domnit până în ultimele minute! Atât în Sânnicolau Mic cât şi la Dumbrăviţa, acolo unde juca Crişul, rezultatul a fost de 1-1 până în minutul 86, când timişenii marcau din penalty şi puneau practic punct luptei pentru primul loc. Lipova era campioană chiar şi cu un egal în faţa Ezerişului, dar în minutul 87 marca golul unei victorii meritate, astfel că diferenţa de puncte dintre primele două clasate a crescut în final la cinci. Crişul a fost condusă cu 1-0, după golul lui Mura, din minutul 53, egalând apoi prin Susan, în minutul 72. Lipova şi Crişul şi-au asigurat de ceva timp primele două locuri şi accederea la barajele de promovare. În semifinale, Şoimii dă piept tur-retur, pe 8 şi 15 mai, cu Măgura Cisnădie – locul doi în C7. Prima manşă e în deplasare, iar a doua acasă. Echipa lui “Ştili” Abrudean înfruntă temuta Viitorul Şelimbăr, câştigătoare a seriei a şaptea, urmând să se joace tot pe 8 şi 15 mai, cu meciul tur la Chişineu Criş.

Lipova şi Crişul luptă pentru promovare! La un pas de un podium exclusiv arădean

Apoi, învingătoarele din cele două semifinale se vor înfrunta în finala barajului tot tur-retur, în 22 şi 29 mai, pentru promovarea în Liga a II-a. Revenind la ultima etapă din seria a opta, să mai spunem că am fost foarte aproape de a avea podium 100% arădean, dar golul victoriei Dumbrăviţei i-a coborât pe pecicanii de la Progresul pe locul 4. Pecica s-a impus scontat în “Pădurice”, 2-0 cu ultima clasată, Fortuna Becicherecu Mic, reuşite semnate de Saizu şi Bozian, în minutele 18 şi 44. Pecica avea nevoie ca Dumbrăviţa să nu câştige cu Crişul, pentru a termina campionatul pe locul trei. În fine, Cermeiul s-a salvat matematic de la retrogradare de etapa trecută, iar astăzi a remizat la Periam, 1-1, gol al “sămădăilor” marcat de Radu Popa, în minutul 32. Aşadar, Lipova termină pe primul loc, cu 41 de puncte, urmată de Crişul, 36 şi Dumbrăviţa, 31. Pecica încheie pe 4, cu 30 de puncte, iar Cermeiul pe 8, cu 21 de puncte.

Programul semifinalelor barajelor de promovare în Liga a II-a:

B1: Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila

B2: Oţelul Galaţi – Bucovina Rădăuţi

B3: CS Afumaţi – FCSB II

B4: Mostiştea Ulmu – CSA Steaua

B5: Corona Braşov – CSO Filiaşi

B6: SR Braşov – ACS Vediţa Coloneşti

B7: Crişul Chişineu Criş – Viitorul Şelimbăr

B8: Măgura Cisnădie – Şoimii Lipova

B9: SCM Zalău – CSO Cugir

B10: Minaur Baia Mare – Unirea Dej

Câştigătoarele celor 10 „duble“ din prima fază se vor întâlni apoi între ele, în cinci finale. Turul se va juca pe 22 mai, iar returul, pe 29 mai. Cele cinci învîngătoare vor evolua în Liga 2, din sezonul 2021-2022.

Împerecherea în finalele pentru promovare:

F1: Învingătoarea B2 v Învingătoarea B1

F2: Învingătoarea B4 v Învingătoarea B3

F3: Învingătoarea B6 v Învingătoarea B5

F4: Învingătoarea B8 v Învingătoarea B7

F5: Învingătoarea B10 v Învingătoarea B9.

 

Facebook Comments