Şoimii Lipova şi-a mai adus şapte juniori. Rusu pleacă în Italia

by Sorin Haut

Vicecampioana sezonului trecut din „C4”, Şoimii Lipova, s-a reunit în Sânnicolau Mic, acolo unde se va pregăti până la începutul campionatului. Flavius Sabău are sub comandă un lot destul de tânăr, mai ales după mutările din această vară. Poiană, Tolmbaye, Filip, Burlă și Dardai sunt cele mai importante nume de care Lipova s-a despărţit, iar Denis Rusu se va transfera şi el în Italia. Nici pe Gherasim nu se va putea conta, jucătorul echipei arădene urmând să fie operat la genunchi.

În aceste condiţii, era nevoie de sânge proaspăt, iar Radu Pop merge pe mâna juniorilor: doi portari, David Bițiș, născut 2001 și Raul Buta, 2003, ambii din Oradea, fundașul lateral Andrei Feti, 2000, de la CNP Timișoara și mijlocașul Alex Hațegan, junior de 2001, de la UTA, se pregătesc alături de Lipova. Și pepiniera proprie produce, astfel că mijlocașul central Răzvan Gherman, atacantul Andrei Rusu și fundașul central Sergiu Crișan au fost şi ei cooptaţi în pregătire.

Foştii jucători ai Cermeiului, Polgar, Dolga, Vlad și Prună, plus portarul de 19 ani, Maximilian Pădure, de la CNP Timișoara, sunt cele mai importante achiziţii de până acum. De asemenea, Simion a revenit din împrumutul de la Zăbrani. La dispoziția lui Sabău e din nou și Sulea, accidentat pe finalul stagiunii trecute.

La mijlocul săptămânii viitoare, Lipova are programat un prim amical la Șiria. Apoi, amicalele – toate în deplasare – arată aşa: Frontiera Curtici (24 iulie), Luceafărul Oradea (27 iulie), Unirea Sântana (31 iulie), ACS Ghiroda (3 august), ACS Dumbrăvița (10 august) și Victoria Felnac (17 august).

 

Facebook Comments