Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină!

by Florian Popa

Românii care încalcă regulile de circulație ar putea rămâne fără mașini, permis și certificatul de înmatriculare. Mai exact, șoferii care vor avea o viteză cu peste 100 de km peste limita legală admisă, vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României, scrie antena3.ro. Dacă în intervalul de 6 luni de la data restituirii permisului se constată o nouă depășire cu 100 de km a vitezei legale, atunci șoferul mai primește alte 30 de zile de suspendare de permis, pe lângă cele 180 de zile. În total 7 luni!
Senatorii vor să introducă o altă reglementare care reprezintă o noutate pentru țara noastră, și anume certificatul de înmatriculare să fie suspendat.
Așadar, nu doar pentru ITP-ul expirat sau problemele tehnice auto, ci și pentru viteză. Adică, pentru cele 6 luni de suspendare de permis, șoferul rămâne și fără certificat de înmatriculare a mașinii.
Dacă se constată alte abateri de la lege, în cele 6 luni, se confiscă și autoturismul pe perioada celor 6 luni, adică vorbim despre șoferii care conduc mașina, deși nu au actele în regula, de exemplu, cei care rămân fără permis, sau certificat de înmatriculare.
Un alt proiect depus la Senat, de către social democrați, face referire la șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice și sub influența drogurilor: aceștia s-ar putea alege cu închisoare pentru astfel de fapte.

Facebook Comments