Șofer depistat de două ori băut, în patru ore. Avea 3,34 g/l alcool pur în sânge

by Florian Popa

Un bărbat din Alba a fost depistat de polițiști de două ori în aceeași zi, la interval de câteva ore, conducând în stare de ebrietate. Mai mult, acesta nu avea nici permis de conducere valabil.
Judecătoria Aiud a decis să îl condamne la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare, scrie adevarul.ro. Probleme cu legea a avut și proprietarul autoturismului, un bărbat din Galda de Jos, angajatorul șoferului ilegal, care i-a încredințat autoturismul de tip jeep acestuia știind că nu are permis de conducere valabil și că este sub influența alcoolului.
Potrivit rechizitoriului, la data menționată, în jurul orei 16.20, bărbatul a condus pe drumurile publice din comuna Ponor (Alba) un autovehicul având o alcoolemie peste limita legală, de 2,57 g/l alcool pur în sânge și cu permis necorespunzător categoriei din care face parte mașina. În aceeași zi, în jurul orei 20.45, acesta a condus același autovehicul, având alcoolemie peste limita legală, de 3,34 g/l alcool pur în sânge, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehicul condus.
În total, bărbatul a comis într-un interval de câteva ore nu mai puțin de patru fapte penale. De asemenea, șeful acestuia este judecat pentru două fapte de încredințare a autovehiculului unei persoane despre care știa că nu are permis de conducere valabil.
Judecătoria Aiud a decis condamanarea celor doi la închisoare cu suspendare. Astfel, primul bărbat a primit pedeapsa rezultantă de 1 an și 10 luni de închisoare. Cel de-al doilea a primit 1 an de închisoare.

Facebook Comments