Șofer austriac drogat, prins în Arad la volanul unui bolid de 260.000 de euro. În mașină se afla și un polițist

by Adrian Pavel

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 22.58, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 44 de ani, cetățean austriac, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină de către forțele de ordine, moment în care s-a descoperit că vehiculul avea plăcuțe de înmatriculare neautentice și că șoferul era influențat de substanțe interzise. Inițial, austriacul a refuzat să prezinte documentele mașinii, susținând că nu le deține.
După verificarea datelor de înmatriculare în sistemul poliției, s-a constatat că numerele aparțineau de fapt unui alt autoturism. Mai mult, testarea șoferului în vârstă de 44 de ani pentru consum de substanțe ilegale a indicat prezența cocainei în organism.
Autoritățile l-au transportat pe cetățeanul austriac la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar mașina de lux a fost confiscată și parcată în curtea poliției din Arad, acolo unde va rămâne pe durata investigațiilor.
Alături de șofer se afla și un polițist, care călătorea ca pasager. Conducerea Poliției Județene Arad a inițiat o anchetă internă pentru a clarifica circumstanțele incidentului și pentru a decide asupra măsurilor legale ce trebuie luate.

Facebook Comments