Șoc și groază! Balint cere mutarea UTA-ei în alt oraș și le dă cu terenul în cap lui Bibarț și suporterilor din SCU: „Cred că ar fi util să căutăm o altă variantă!”

by Sorin Haut

Laszlo Balint se leagă tot mai mult de problema gazonului-mlaștină de la Arad, care arată într-adevăr ca unul de județ. Chiar dacă spune că nu caută scuze pentru jocul prestat și în special pentru seria de 13 meciuri fără victorie, antrenorul UTA-ei a lansat astăzi, în cadrul conferinței de presă de dinaintea deplasării de la Chindia, ipoteza căutării unei alte variante pentru disputarea meciurilor de acasă pe un alt stadion decât cel din Arad! Principala cauză este bineînțeles starea deplorabilă a orezăriei de pe Arena Francisc Neuman. O adevărată lovitură pentru Bibi și șefii suporterilor din SCU, care nu mai departe de ziua de ieri au dat publicității un comunicat prin care laudă SC Recons pentru eforturile făcute zilele trecute de a mai repara pe ici-colo gazonul, cu înlocuirea unor porțiuni de iarbă (soluție ce s-a dovedit ineficientă, atâta timp cât cu Mioveniul terenul a arătat la fel de rău, chiar Balint declarând că nu s-a putut juca mare lucru), dar indirect și pe primarul Bibi, care practic de când e primar nu a mișcat un deget pentru a remedia situația. Intervenția societății ce administrează arena a fost numită de cei de la SCU chiar un pas spre… normalitate, deși de la sfârșitul lui 2019, când a început montarea gazonului, Bibarț și Recons-ul nu au luat măsuri eficiente pentru ca UTA să beneficieze de un gazon măcar decent, practic de trei ani echipa fanion zbătându-se în mocirlă la venirea fiecărui sezon rece. Aradul s-a făcut de râs de nenumărate ori pe micile ecrane cu rușinosul teren de pe un stadion de 14 milioane de euro, făcut în proporție mare din banii noștri. Situația gazonului a devenit cu adevărat critică, iar Balint anunță că ia în considerare, împreună cu cei din conducerea clubului, ca echipa să își dispute meciurile de acasă altundeva. Practic, tehnicianul echipei arădene le dă cu terenul în cap lui Bibarț și fanilor din SCU, care vedeau semne bune la meciul cu Mioveniul din punct de vedere al gazonului. Mutarea UTA-ei din Arad ar fi poate cea mai mare umilință trăită de Bătrâna Doamnă în elită, dar se pare că varianta este tot mai probabilă:

O frustrare mare pentru băieți să joace pe un asemenea teren…

Am sugerat conducerii clubului un plan B, pentru că este o frustrare mare și pentru jucători să evolueze pe un asemenea gazon, nu vreau să se înțeleagă că ne căutăm alibiuri sau scuze, nici vorbă. Dar lumea trebuie să înțeleagă că pe un asemenea teren nu poți pasa și centra din prima, trebuie să îți așezi mingea o dată sau chiar de două ori pentru a o trimite în direcția dorită, la corner îți alunecă piciorul de sprijin, iar fizic nu mai vorbesc, doar dacă alergi pe o asemenea suprafață implică o uzură foarte mare. Din păcate, vin multe echipe aici care speculează momentele noastre de naivitate și apoi este foarte greu să revenim pe un asemenea gazon. Cred că ar fi util să căutăm o variantă, am văzut că Universitatea Cluj a luat deja măsuri și va juca la Mediaș, pentru că și ei au un teren foarte prost. Fiecare club își ia măsurile necesare și cântărește fiecare detaliu, pentru își atinge scopul și obiectivele. Nu vreau să se înțeleagă că fugim de critici și de suporterii noștri, chiar consider că ele sunt îndreptățite și trebuie să băgăm capul în pământ. Suporterii au fost mereu alături de noi, și în momentele grele și sunt convins că vor fi și de acum înainte, a spus Balint pe această temă.

Cu un nou exil, UTA și-ar pierde și ultimul atu – suporterii ei!

Propunerea lui Laszlo Balint este cu adevărat șocantă, în contextul în care UTA mai respiră practic doar prin suporterii ei, aceștia umplând stadionul chiar și în momentele grele ale acestui sezon, atmosfera frumoasă de la Arad fiind remarcată de toți adversarii ce au jucat aici. Pe de altă parte, Balint își apără echipa în fața criticilor, căutând totuși scuza gazonului rău. Însă asta este realitatea crudă și dură, UTA nu mai poate juca în mlaștina de pe Francisc Neuman, iar pentru asta se face vinovat în special factorul politic, de la Falcă până la Bibarț și administrația lor de doi bani, până la cei care au montat gazonul și au garantat pentru această lucrare și nu în cele din urmă cei de la Recons, care puteau interveni mult mai repede și mai eficient. Cei care vor avea de suferit vor fi din nou suporterii arădeni, perspectiva unui noi exil, după rușinoasele deplasări pe la Șiria, apărând din nou la orizont.

Facebook Comments