Şoc la UTA: Drăgan şi Stana, puşi sub urmărire penală pentru complicitate la dare de mită!

by Sorin Haut

Patru oameni de la UTA, formatie care a jucat baraj pentru promovarea in Liga I in sezonul trecut, au fost pusti sub urmarire penala de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Acestia sunt acuzati de dare de mita si complicitate la dare de mita.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Baboia Claudu-Gabriel, Dragan Claudiu, Stana Dorin si Vladulescu Ionut-Gabriel pentru dare de mita si complicitate la dare de mita.

Potrivit rechizitoriului, acestia sunt urmariti penal pentru fapte comise in data de 19 mai 2017 in interesul echipei UTA Batrana Doamna Arad. Acestia ar fi dat mita intr-un hotel din Suceava suma de 13.500 RON arbitrului partidei Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe.

Claudiu Dragan si Dorin Stana au indeplinit functiile de director sportiv si secretar al echipei UTA Batrana Doamna, in timp ce Claudiu-Gabriel Baboia era secretar al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti.

De asemenea, la data de 2 iunie 2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-ar fi oferit suma de 3.000 RON arbitrului meciului Progresul Spartac – ACS Regal Sport.

Potrivit comunicatului, Baboia Claudiu Gabriel a fost retinut la data de 4 octombrie, procurorii cerand arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Dragan Claudiu si Vladulescu Ionut-Gabriel au fost pusi sub control judiciar. (sursă:sport.ro)

Iată întreg comunicatul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti:

„În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi:

— Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită;
— Drăgan Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;
— Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieşit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel.

De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac — ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

Prin ordonanţa procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reţinerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Baboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

Faţă de inculpaţii Drăgan Claudiu şi Vlădulescu Ionuţ-Gabriel s-a dispus în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituţional al Federaţiei Române de Fotbal — Departamentul Integritate şi Antifraudă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI”

Facebook Comments