Șoc în baschetul feminin: una din marile rivale ale Aradului, CSM Satu Mare, nu va participa în sezonul viitor al LNBF!

by Sorin Haut

Șoc în baschetul feminin românesc: CSM Satu Mare, deținătoarea medaliei de bronz în sezonul trecut al Ligii Naționale, a anunțat că nu va lua startul în viitoarea ediție de campionat. Așadar, Aradul scapă de o adversară redutabilă, practic rivala ultimilor ani la argint, asta în condițiile în care Sepsi domină întrecerea internă de ani buni. Secția de baschet de la CSM Satu Mare a fost înființată în 2007 și echipa a promovat în prima ligă în 2008. De atunci n-a ratat nicio participare în campionat, cu toate că a mai avut dificultăți financiare. CSM Satu Mare a jucat trei finale de campionat în perioada 2018-2021 (în 2020 nu s-a jucat play-off-ul), după ce a mai luptat cu titlul pe masă în 2011 (când a pierdut finala cu Aradul) și 2012. Are și câteva finale de Cupa României la activ, dar n-a reușit să câștige vreun trofeu intern.

„După o analiză îndelungată, am decis să facem un an de pauză în Liga Națională de Baschet Feminin. Este o decizie aprobată de Comitetul Director al clubului, o decizie pe care a luat-o, după ce am analizat parcursul echipei în sezonul trecut.

Nu ne dorim și nu vom închide secția de baschet a clubului, vom susține echipa de junioare U15 a clubului și dorim să formăm grupe noi, să investim în copiii noștri, să construim o pepinieră din care să avem jucătoare la echipa mare. Vrem să continuăm tradiția baschetului din Satu Mare de a crește jucătoare de valoare, jucătoare care sunt născute în Satu Mare.

În continuare vom susține sporturile individuale din cadrul clubului unde anii trecuți, dar și în acest an, am avut rezultate excelente”, a transmis directorul Ștefan Mureșan. Probabil că ratarea participării în finala sezonului trecut din LBNF, chiar în favoarea FCC Baschet UAV Arad, care s-a impus la general cu 3-0, a contribuit și ea la această decizie radicală.

Rapidul vrea să redevină o forță sub coșul fetelor!

Dacă Satu Mare dispare din peisaj cel puțin până în vara anului următor, Rapidul, care anunța zilele acestea desființarea secției de polo, vrea să redevină echipa de baschet feminin ce emitea pretenții la fazele finale ale campionatului cu mai bine de două decenii în urmă. Echipa din Giulești și-ar fi asigurat serviciile unor jucătoare importante precum Carla Popescu, Alina Podar, Marta Fodor sau Gabriela Irimia, dar tot la Rapid ar putea ajunge și fostele jucătoare ale Aradului, Teodora Neagu sau Alexandra Ghiță. Totodată, Laura Vaida, pivotul Aradului în sezonul trecut, este dorită și ea în vișiniu.

Facebook Comments