SMIRNA POATE AVEA SI UN ROL ANTISEPTIC, CICATRIZANT SI ANTIINFLAMATOR

by Cristian Dobre

Smirna este o rasina care colecteaza de la un mic arbore care creste in sudul Arabiei si in Somalia. Poate fi achizitionata din magazine naturiste sau farmacii sub forma de bobite, tinctura sau ulei – important este sa fie specificat pe ambalaj ca este pentru uz intern. Este unul dintre cele mai bune antiseptice cunoscute, de asemenea are efect cicatrizant, astringent, antiinfla­mator, expectorant, antispastic.

Apa de smirna, ceaiul sau tinc­tura de smirna sunt excelente pentru a trata bronsita, raceala, durerile de gat, ul­ceratiile bucale, afectiunile rinichi­lor, orice inflamatie din organism.

Un leac pentru boli de piele
De asemenea, ranile, operatiile si arsurile minore se vindeca mai repe­de daca se aplica pe ele apa de smir­na sau bobite de smirna, dupa ce au fost tinute in apa. In vechime, arabii tratau cu smirna aproape orice afec­tiuni ale pielii. Aceasta reduce cica­tricele, vindeca pielea cra­pata si uscata, furunculele, negii.

Remedii cu smirna
1. Apa de smirna: se pun cateva granule de smirna in­tr-o cana cu apa. Se acopera si dupa 2-3 zile se strecoara.
2. Ceai de smirna: se lasa la infuzat 2-3 granule de smir­na intr-o cana de apa clocotita timp de o jumatate de ora, apoi se strecoara.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments