Slovacia a anunţat că trimite 13 avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina

by Florian Popa

Slovacia a anunţat că va trimite 13 avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, fiind a doua ţară membră NATO care trimite aeronave de luptă după Polonia, scrie antena3.ro. Eduard Heger, premierul Slovaciei, a anunţat, astăzi, că va trimite avioanele de vânătoare MiG-29 în Ucraina.
„Promisiunile trebuie onorate, iar atunci când Zelenski a cerut mai multe arme, inclusiv avioane de vânătoare, eu am spus că vom face tot ce e posibil. Sunt bucuros că şi alţii fac acelaşi lucru. Ajutorul militar este cheia asigurării că Ucraina se poate apăra împotriva Rusiei”, a declarat prim-ministrul Slovaciei într-o postare pe Twitter.
Astfel, Slovacia devine a doua ţară NATO care trimite avioane de vânătoare în Ucraina, după ce, ieri, Polonia a anunţat că va expedia Kievului aparate de vânătoare MIG-29, transferul urmând să fie efectuat în următoarele zile.
Anunțul a fost făcut, joi, de președintele Andrzej Duda, citat de presa internațională.
„În prima etapă, vom transfera Ucrainei, în următoarele zile, patru aparate deplin operaționale”, a spus Duda în cursul unei conferințe de presă organizate după întâlnirea cu președintele Cehiei, Petr Pavel.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate