SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE AL PRIMARIEI ARAD N-A „VAZUT“ DOUA FURTURI

by Sida Voicu

Sistemul de supraveghere video îşi dovedeşte din plin ineficienţa la Arad. Cele 30 de camere amplasate pe străzile din centrul oraşului au ratat două furturi comise în ultimele două săptămâni. În loc să-şi accepte greşeala, autorităţile insistă că sistemul este bun. Ba mai mult, sunt hotărâte ca, până la sfîrşitul anului, să mărească de patru ori numărul camerelor de supraveghere.

Primul semnal că sistemul video nu este bun a venit la mijlocul lunii ianuarie. Deşi avea 80 de kilograme şi se afla în raza a două din camerele instalate de primărie, bustul de bronz al omului politic Ioan Rusu Şirianu a dispărut într-o noapte chiar din centrul Aradului, fără ca nimeni să ştie cine sau cum l-a furat.

Camera de deasupra mea este una dintre camerele Primăriei amplasată în apropierea gării din Arad, constată reporterul Digi24 Timişoara. Şi mai interesantă este această clădire, Oficiul Judeţean de Poştă, de unde în urmă cu o săptămână au fost furaţi 385.000 de lei, chiar din faţă. Camera primăriei nu a văzut nimic nici de această dată. De lipsa de eficienţă a sistemului de supraveghere video s-a convins până şi Poliţia, care, deşi a solicitat imaginile pentru anchete, a constatat că nu sunt bune de nimic.

”În cele două situaţii, imaginile nu ne-au fost de folos. Acea cameră de supraveghere aflată în faţa oficiului poştal nu funcţiona. Iar în cel de-al doilea caz (cel cu bustul – n.r.), camera de supraveghere aflată în zonă nu acoperea întreaga alee”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

”Discutând despre necesitate, sigur e necesar acest sistem de supreveghere, acum discutând despre eficienţă, aici lucrurile sunt cu semnul întrebării, cam lasă de dorit”, este opinia lui Ionel Ciupe, consilier local. Primăria Arad anunţa la sfârşitul anului trecut că va mai cumpăra încă 40 de camere de supraveghere. Între timp, numărul s-a dublat fără ca cineva să se întrebe dacă sistemul e bun sau nu.

 

Mai multe: http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/Arad+Big+Brother+nu+vede+bine+A+ratat+doua+furturi

 

Facebook Comments